Δελτίο Τύπου

Διαγωνισμός για τη δημιουργία λογότυπου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών
Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΠ) προκηρύσσει διαγωνισμό για το σχεδιασμό/δημιουργία ενός σύγχρονου και πρωτότυπου λογότυπου της ΕΙΦ για την ιστοσελίδα της. Το λογότυπο θα χρησιμοποιείται σε κάθε επικοινωνία της ΕΙΦ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, θα συνοδεύει την προώθηση των εκδηλώσεων και θα εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου (μεταπτυχιακό, διδακτορικό). Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές. Δεν επιτρέπονται περισσότερες από μία συμμετοχές ανά άτομο ή ομάδα, ενώ κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μια ομαδική πρόταση.Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρονική μορφή με θέμα: «Διαγωνισμός λογότυπου ΕΙΦ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΙΦ isotita@upatras.gr έως και τη 10η Ιανουαρίου 2022. Αναλυτικά η προκήρυξη στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/diagonismos-gia-ti-dimiourgia-logotypou-tis-epitropis-isotitas-ton-fylon-tou-panepistimiou-patron/


Νέο προφίλ του Πανεπιστημίου Πατρών με ανανεωμένους Ενημερωτικούς  Οδηγούς  και Βίντεο
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών οι νέοι ενημερωτικοί οδηγοί του Ιδρύματος, καθώς και το νέο βίντεο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μπορείτε να ενημερωθείτε από τους ακόλουθους συνδέσμους:

Ενημερωτικά Έντυπα
«Η γνώση δεν αρκεί χωρίς την απόκτηση Παιδείας»

 • Συνοπτική παρουσίαση του Πανεπιστημίου Πατρών [pdf]
 • Μια γρήγορη ξενάγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών [pdf]

«Knowledge is not enough without acquiring Education»

 • Brief presentation of the University of Patras [pdf]
 • A quick tour of the University of Patras [pdf]

Βίντεο του Πανεπιστημίου Πατρών


Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: “Έμφυλη Βία – Παρενόχληση – Κακοποίηση”
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: “Έμφυλη Βία – Παρενόχληση – Κακοποίηση”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. Θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://socialwelfare.upatras.gr/diadiktyako-seminario-2-noemvrioy-e/


Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών με τον Εμπορικό Σύλλογο
Την απαρχή μιας ουσιαστικής  συνεργασίας  ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο Πατρών με τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας. Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα συμφωνήθηκε να επιχειρηθεί η από κοινού  προσπάθεια αμοιβαίας στήριξης της Πανεπιστημιακής  κοινότητας και της τοπικής αγοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο όσα καταστήματα επιθυμούν να δώσουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πρέπει  να το δηλώσουν αποστέλλοντας mail στον σύλλογο (eesp@otenet.gr) με συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή θα σταλούν στα  e-mail  όλων των φοιτητών και θα προβληθούν στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Παράλληλα η όλη προσπάθεια θα λάβει δημοσιότητα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Οι ειδικές τιμές θα γίνονται απλά με την επίδειξη του πάσο του φοιτητή (ή της φοιτητικής ταυτότητας).


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση -συζήτηση που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την 6η ΥΠΕ
Η εκδήλωση συνάντηση -συζήτηση με τους φοιτητές στο Πάρκο της Ειρήνης με αντικείμενο την εμβολιαστική θωράκιση των φοιτητών  που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ με την «Επιτροπή Υλοποίησης Διασύνδεσης Πανεπιστημίου, με πόλη – Περιφέρεια» του Πανεπιστημίου Πατρών, πέτυχε το στόχο της. Οι φοιτητές ήταν εκεί, και,  σαν εμπράγματη αποδοχή των όσων άκουσαν, μερίδα ανεμβολίαστων φοιτητών προχώρησαν σε άμεσο εμβολιασμό στην  κινητή μονάδα εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ που πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρευρίσκονταν στο χώρο όπως είχε προαναγγελθεί.
Στην Τελετή παρέστησαν ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας και οι Αντιπρυτάνεις Έρευνας και Ανάπτυξης, Οικονομικών & Προγραμματισμού Καθηγητές κ.κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, Δημήτρης Σκούρας. Ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας  Μάρκος Μαραγκός, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος, μίλησε στους φοιτητές επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «Η σημερινή εκδήλωση  αποτελεί μια προσπάθεια ουσιαστικότερης επαφής με τους φοιτητές μας και ενημέρωσής τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εύχομαι ο εμβολιασμός να φτάσει στο 100%  και  αυτό θα σημάνει ότι κατακτήσαμε την απόλυτη εμπιστοσύνη των φοιτητών μας γεγονός με τεράστιας σημασίας προεκτάσεις».  Επίσης μίλησε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και η Επιτροπή Υλοποίησης Διασύνδεσης Πανεπιστημίου, με πόλη – Περιφέρεια» του Πανεπιστημίου Πατρών,  αποτελούμενη από τον πρόεδρο της  Καθηγητή Χριστόφορο Κροντηρά και τους  κ.κ. Β. Πολίτη, Γ. Τελώνη και Α. Φίλια.


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μετεγγραφών ακαδ. έτους 2021-2022
Στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 υποβάλλεται ηλεκτρονική αίτηση όσων επιθυμούν μετεγγραφή, στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://transfer.it.minedu.gov.gr. Πληροφορίες για τη διαδικασία υπάρχουν στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Πατρών https://www.upatras.gr/foitites/foitisi/metengrafes/ καθώς και  στο ΥΠΑΙΘ https://www.minedu.gov.gr/


Στη Φοιτητική Εστία Πατρών ξεκίνησε εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας εστιατορίου με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου
Από τη Δευτέρα 25/10/2021, ετέθη σε λειτουργία το εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας του εστιατορίου της ΦΕΠ που διαμορφώνεται ως εξής:

 • Πρωινό: από ώρα 7.30 μέχρι ώρα 9.30
 • Γεύμα: από ώρα 12.00 μέχρι ώρα 16.30
 • Δείπνο: από ώρα 19.00 μέχρι ώρα 21.15

Η σίτιση εντός του εστιατορίου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για άτομα πλήρως εμβολιασμένα ή νοσήσαντα, με την επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού και τον έλεγχό του. Επίσης θα τηρούνται με ακρίβεια όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή, ειδικές προστατευτικές μάσκες σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Φοιτητικής Εστίας και του εστιατορίου). Άτομα που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, δεν θα εισέρχονται στο χώρο του εστιατορίου και θα παραλαμβάνουν το φαγητό σε ατομικές συσκευασίες στον ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε στην εξωτερική πλευρά του εστιατορίου, παράπλευρα της κεντρικής εισόδου της ΦΕΠ, με την τήρηση επίσης όλων των προβλεπόμενων μέτρων.


Ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία και με την  Ομάδα «Φρύνιχος» (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών), το Μπαλινέζικο Χοροθέατρο με Μάσκα με τον I Wayan Bawa
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου και την Επιστημονική Ομάδα «Φρύνιχος» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, υποδέχεται για πρώτη φορά στην Πάτρα τον σπουδαίο ερμηνευτή και δάσκαλο Μπαλινέζικου Χορο-δράματος με Μάσκα, I Wayan Bawa, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την Διεθνή Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας (ΙSTA), με το θέατρο Οντίν και με τον Eugenio Barba.   Ο προσκεκλημένος Μπαλινέζος χορευτής και ηθοποιός είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής και δάσκαλος του Gambuh Desa Batuan Ensemble, μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble και στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Eugenio Barba και του ISTA (International School of Theatre Anthropology). Περισσότερα πληροφορίες για την παράσταση στο σύνδεσμο:
https://www.dipethepatras.gr/el/news/?nid=3768&fbclid=IwAR0K9tJCnLFuKWK0izY2Ly6D2VpO4l3L1CKMOhNGBQx5apWpZmNWyX_frLY    


Τηλέφωνα Ανάγκης / Επιφυλακής
Τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας είναι:

 • 11771, τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.
 • Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο:6978188888) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων). Οι βλάβες τηλεφώνων και δικτυακών υποδομών δηλώνονται στο τηλέφωνο 6982 961126 της επιφυλακής δικτύων.
 • Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978 188881 και 6978 188882 (εντός και εκτός νομού Αχαΐας).
 • Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Ν. Τσάτσο, στο τηλ. 26410 74206 (e-mail: ntsatsos@upatras.gr).

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου