Δελτίο Τύπου / Welcome to UP

Στάσου στο Θέατρο και «Look Up»!  Mάθε την ιστορία του Πανεπιστημίου της Πάτρας! 

 Ένα μεγάλο διαστάσεων Time Line θα διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Ιδρύματος από το 1964  μέχρι σήμερα.

Να μάθουν την ιστορία του Πανεπιστημίου της Πάτρας  μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του και να κάνουν «ζουμ» στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που τους υποδέχεται, καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές, το Welcome to UP (Φεστιβάλ υποδοχής νέων φοιτητών στο  Πανεπιστήμιο Πατρών).
To ραντεβού δίνεται μπροστά από το πλέον εμβληματικό σημείο της «καρδιάς» της Πάτρας, το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και δεν αφορά μόνο τους φοιτητές αλλά και τους Πατρινούς. Εκεί, στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά στο «Απόλλων», θα είναι τοποθετημένο καθ΄όλη τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ (14, 15, 16 Οκτωβρίου) ένα μεγάλων διαστάσεων Timeline που θα διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Ιδρύματος από το 1964 οπότε και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα. Με σύνθημα «Look Up» θα αποτελεί ιδανικό καμβά και φόντο για πανοραμικές φωτογραφικές λήψεις, ενώ θα περιδιαβαίνεται από τους περαστικούς. To «Welcome to Up» καλεί φοιτητές και Πατρινούς να «περπατήσουν» στην ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών! Μια ιστορία γεμάτη πρωτιές, καινοτομίες και γνώση. Μια ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη και την εξέλιξή της. Το Welcome to UP  είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις του τριήμερου φεστιβάλ
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης (Είσοδος από Εράσμου) 

 —–

Είσαι νέος φοιτητής; Με ειδικές εκπτώσεις και προσφορές τα εμπορικά της Πάτρας θα σε κάνουν να αισθανθείς σαν στο …σπίτι σου

Το  Πανεπιστήμιο Πατρών συνδέεται με τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας

Στο πλαίσιο του «Welcome to up»  το  Πανεπιστήμιο Πατρών συνδέεται με την αγορά της πόλης και τα εμπορικά της καταστήματα και υποδέχεται τους νέους φοιτητές προφέροντάς τους ειδικές εκπτώσεις και προσφορές για όλες τις ανάγκες τους, από την ένδυση έως την αγορά βιβλίων και χαρτικής ύλης, από την επίπλωση και τη διακόσμηση  του φοιτητικού σπιτιού έως την αγορά τροφίμων, λουλουδιών, καλλυντικών και ηλεκτρονικών συσκευών, από την αγορά γυαλιών έως την αγορά υλικών για χόμπι, από τις υπηρεσίες φανοποιείου, έως τις ξένες γλώσσες και την εκγύμναση. Με αυτό τον τρόπο ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας  δίνει το δικό του δυναμικό «παρών» με σημείο εκκίνησης το τριήμερο Φεστιβάλ υποδοχής νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά με διάρκεια πέραν αυτού καθώς η δράση θα διαρκέσει για όλο το χρόνο. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν αποκτούν ειδικό σήμα με QR Code που περιλαμβάνει όλη τη λίστα των καταστημάτων που συμμετέχουν στην δράση ενώ οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση  απλά με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και μια κοινή προσπάθεια αμοιβαίας στήριξης της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής αγοράς, στο πλαίσιο του Welcome to up που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων, το τριήμερο 14- 15- 16 Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή θα σταλούν στα  mail  όλων των φοιτητών και θα προβληθούν στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Μπορείτε να αναζητήσετε τη λίστα των καταστημάτων που συμμετέχουν, καθώς και τις ειδικές εκπτώσεις που προσφέρουν στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2022/10/ΠΙΝΑΚΑΣ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-20222.xlsx

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
DELOITTE
ΛΟΥΞ
ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΕΥ
ΧΟΡΗΓΟΙ
HELLENIC TRAIN
MY WAY
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΠΑΛΗ
OCEANIC SECURITY
ΜΠΥΡΑ ΜΑΜΟΣ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ CATERING
DUR
ELECTRIC POWER