«Welcome to up»: το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

14/15/16 Οκτωβρίου – Εκδηλώσεις, δράσεις, μεγάλες συναυλίες, και events

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Μεγάλα μουσικά events, open air κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ένα Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και δράσεις όπως το «Taste the city» που συστήνει τα εστιατόρια και τα καταστήματα αναψυχής της Πάτρας στους φοιτητές με ειδικά μενού σε ειδικές τιμές, αλλά και το «Magic Bus Patras Tour» που θα ξεναγήσει τους φοιτητές στα σημαντικά εμβληματικά σημεία της πόλης, είναι κάποιες μόνο από τις δράσεις που περιλαμβάνει το φιλόδοξο και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και ανοίγει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων. Στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου 2022 το Πανεπιστήμιο Πατρών μας προσκαλεί όλους, φοιτητές και Πατρινούς σε μία γιορτή που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και να ξεπεράσει τα όριά της, μια γιορτή που έχει σαν στόχο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WELCOME TO UP [pdf]

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΠΑΕΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

  • Timeline

   Ένα μεγάλων διαστάσεων Timeline που διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1964 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, θα τοποθετηθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και με σύνθημα «Look Up» θα αποτελεί ιδανικό καμβά και φόντο για πανοραμικές φωτογραφικές λήψεις, ενώ θα περιδιαβαίνεται από τους περαστικούς. To «Welcome to Up» καλεί φοιτητές και Πατρινούς να «περπατήσουν» στην ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών!

  • Taste the city

   Σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ, εστιατόρια, fast foods, καφέ, bars της Πάτρας, καλωσορίζουν τους φοιτητές δημιουργώντας ειδικά μενού «γνωριμίας» σε ειδικές τιμές για τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο! Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση αποκτούν ειδικό σήμα με QR Code που περιλαμβάνει όλη τη λίστα των εστιατορίων που συμμετέχουν στην δράση.

  • Magic Bus Patras Tour

  Hop on Hop off bus– (λεωφορείo με ανοιχτή οροφή) θα κάνει κυκλικές διαδρομές καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. στην Πάτρα, για να ανακαλύψουν οι φοιτητές τους θησαυρούς της πόλης, τα εμβληματικά σημεία της (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Καρναβαλικό Εργαστήρι, Ρωμαϊκό Ωδείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.). Οι στάσεις θα συνδυάζονται με επί τόπου ξεναγήσεις, ενώ την Παρασκευή 14/1-/2022 ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου θα συμμετέχει στην κεντρική διαδρομή με ώρα έναρξης 12:00 «συστήνοντας» στους φοιτητές τα σημαντικά σημεία της πόλης.

  Στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης:

  – Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης
  – Γέφυρα
  – Μαρίνα Ηρώων Πολυτεχνείου
  – Μώλος Αγ. Νικολάου
  – Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα – Γλυπτοθήκη Δήμου Πατρέων
  – Καρναβαλικό Εργαστήρι
  – Παμπελοποννησιακό Στάδιο
  – Ρωμαϊκό Ωδείο
  – Αρχαιολογικό Μουσείο

   Ξενάγηση μετά περιπάτου

  Παράλληλα το Σάββατο οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτρα και μέσα από περίπατο – ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με λογοτεχνικές αναφορές, επίσης με ξεναγό τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τοπάλη. Αφετηρία στην πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου) στις 11:00. Πρόγραμμα περιπάτου – ξενάγησης:

  Πλατεία Γεωργίου (κτίρια, ιστορία και εισαγωγή στην νεώτερη Πάτρα). Μέσω οδού Γεροκωστοπούλου, Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Ρωμαϊκό Στάδιο και άνοδος στην πλατεία Αγ. Γεωργίου (ιστορία του χώρου, παλιά Πάτρα, κτίρια, χώροι διασκέδασης). Ρωμαϊκό Ωδείο, ναός Παντοκράτορα και κατόπιν μέσω οδού Π.Π.Γερμανού και Σισίνη κατεύθυνση στα Ψηλά Αλώνια (γνωριμία με τον χώρο, ιστορία κτίρια το χθες και το σήμερα. Από τις Σκάλες Ρούφου (θέα της πόλης πρoς τη θάλασσα) κατεβαίνουμε στα Παλαιά Καταφύγια (ιστορία του χώρου, Π. Πόλεμος, βομβαρδισμός, κατοχή και αντίσταση) και συνεχίζουμε στην Τριών Ναυάρχων όπου ολοκληρώνεται η περιήγηση.

   Δηλώσεις συμμετοχής, προαιρετικά, στο email: welcometoupatras@gmail.com

  • Patra’s University Alumni: Success Stories

  15/10/2022 ώρα 12:00 – Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

  Επιτυχημένοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών δείχνουν τον δρόμο

  Στο πλαίσιο του «Welcome to up» διακεκριμένοι στον τομέα τους απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και startuppers «μοιράζονται» με τους φοιτητές τις εμπειρίες τους και δίνουν κατευθύνσεις, ενώ το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει στους φοιτητές τα βιομηχανικά διδακτορικά του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

  Ομιλητές:
  – Γιώργος Σιδηρόπουλος (συνιδρυτής Think Silicon)
  – Ηλίας Κοκκίνης (συνιδρυτής της Accusonus)
  – Νίκος Ρουμελιώτης (υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος)

  Τα βιομηχανικά Διδακτορικά του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης – Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Ο Εμπορικός Σύλλογος και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης συμμετέχουν στο τριήμερο, και υποδέχονται τους φοιτητές προσφέροντάς τους ειδικές τιμές με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο! Ήδη 130 καταστήματα έχουν ανταποκριθεί. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση αποκτούν ειδικό σήμα με QR Code που περιλαμβάνει όλη τη λίστα των καταστημάτων που συμμετέχουν στην δράση.

  ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

  • We love UP

  Η καρδιά του τριήμερου φεστιβάλ θα χτυπά στο Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα τοποθετηθεί το τρισδιάστατο σήμα καταθέν της διοργάνωσης «We love UP». Πέριξ του «Πάρκου της Ειρήνης» δημιουργείται ένα «φοιτητικό χωριό», από την κεντρική σκηνή του οποίου θα δίνεται όχι μόνο βήμα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο τριήμερο, αλλά και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστήμιου τον UPFM που θα εκπέμπει ζωντανά από το επίκεντρο του τριημέρου φεστιβάλ. Παράλληλα δημιουργείται ένας ατμοσφαιρικός «open air κινηματογράφος» με αναπαυτικά πουφ, ενώ ομάδες, υπηρεσίες, δομές του Πανεπιστημίου, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς επίσης οι σχολές του Πανεπιστημίου και οι χορηγοί του Φεστιβάλ μας συστήνονται μέσα από τα εκθεσιακά περίπτερα γνωριμίας τους.

  • Τρεις μέρες – Τρεις συναυλίες – Τρεις Djs (μετά τις 19:30)

  14/10: Οι 15-50 & DJ Zyrak

  15/10: Locomondo & Nandra

  16/10: το μεγάλο πάρτυ λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos

  • Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

  14/10 (ώρες 16:00-21:00) και 15/10 (ώρες 10:00-14:30)

  Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 14 έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν κορυφαίοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δίνεται βήμα σε όλες τις φωνές και αναδεικνύονται όλες οι πτυχές.

  • Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δηλώνει «παρών» στο τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στις 14/10 (ώρα 18:30) και στις 16/10 (ώρα 18:30) στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τοπάλη. Μία κινηματογραφική εμπειρία μικρού μήκους στον ατμοσφαιρικό «open air κινηματογράφο» με αναπαυτικά πουφ. (Οι κινηματογραφικές δράσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλου).

  • #WeareUP2022

  Μέσω του #hashtag #Weareup2022 οι φοιτητές καλούνται να ποστάρουν στα social media του Πανεπιστημίου Πατρών (https://www.facebook.com/upatras και https://www.instagram.com/upatras/) φωτογραφίες από την πρώτη εβδομάδα τους στην Πάτρα, ενώ με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/10 στις 19:55 στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης ένας τυχερός θα κερδίσει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Ανεβάστε φωτογραφίες σας από την πρώτη εβδομάδα σας στην Πάτρα με hashtag: #WeareUP2022

  • Επισκεφθείτε τα Μουσεία του Πανεπιστήμιου, κάντε γιόγκα και pic nic

  Το Πανεπιστήμιο αγκαλιάζει και τους Πατρινούς και ειδικά για το φεστιβαλικό του τριήμερο ανοίγει και λειτουργεί όλα τα Μουσεία του για πατρινούς, φοιτητές και επισκέπτες από τις 11:00 – 13:00. Επιπλέον, στον χώρο πέριξ του Πάρκου της Ειρήνης θα διοργανώνονται υπαίθρια μαθήματα γιόγκα από την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου (TADASANA BY Eftyxia) (Σάββατο 15/10, στις 18:00), pic nic και άλλες δράσεις.

  • Γνωρίστε το Πανεπιστήμιο

  Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών η εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, «Έθεξις» θα διοργανώνει ξεναγήσεις στους υπαίθριους χώρους και τα αξιοθέατα του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές θα περπατήσουν στα μονοπάτια στο Πάρκο Ειρήνης, στην Εστία, στο υπαίθριο Σκάκι των Αρχιτεκτόνων στο κήπο Άνθεια που υπάρχει τεχνητή λίμνη και πολλά άλλα μέρη για να ανακαλύψουν την ομορφιά του Πανεπιστημιακού Campus.

  Δηλώσεις συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHyfDkQJOCPGl5Nar-sUDYPtoPMFV75OAUnphpTRW-CNaToA/viewform

  • Επιδείξεις αθλημάτων

  Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα συμμετέχει και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ με δικό του περίπτερο (10:00 -14:00), όπου θα γίνεται εκτενής ενημέρωση για τις εγκαταστάσεις, τα προγράμματα και τις παροχές του Γυμναστηρίου προς τους φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια, καθώς και λιπομετρητή!

  Στόχος του Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς. To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει διεξαχθεί ξανά στην χώρα. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, πατρινούς και επισκέπτες.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 14-15-16/10/2022

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10

  12:00 – 18:00
  Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει ζωντανά από την σκηνή του Φεστιβάλ
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  12:00 – 14:00
  Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  16.00-21.00
  Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
  Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

  18:30
  Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  19:40
   Ο Dj Zyrak δίνει τον τόνο
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  20:50
  Έναρξη Φεστιβάλ – Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας καλωσορίζει τους φοιτητές
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  21:00
  Συναυλία 15-50
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  23:00 – 24:00
  Κλείσιμο με τον Dj Zyrak
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour. Στη διαδρομή των 12:00 (αφετηρία Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης) μας ξεναγεί ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου.

  ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10

  10:00-14:30
  Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

  11:00
  Ξενάγηση μετά περιπάτου με τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου
  Αφετηρία Πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου Πατρών)

  12:00
  Patra’s University Alumni: Success Stories
  Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

  12:00 – 14:00
  Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  12:00 – 18:00
  Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών θα εκπέμπει ζωντανά από την σκηνή του Φεστιβάλ Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  16:00
  Ραντεβού για υπαίθρια γιόγκα με την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου (TADASANA By Eftyxia) Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  20:00
  Οι Nandra δίνουν τον τόνο
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  21:00
  Συναυλία Locomondo
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  23:00 – 24:00
  Κλείσιμο με τους Nandra
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

   Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

  ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10

  12:00 – 14:00
  Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!

  13:00
  Ελάτε για pic nic στον ειδικά διαμορφωμένο με πουφ χώρο
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  18:30
  Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ θα χαιρετίσει αφιερώνοντας τις προβολές στη μνήμη του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλου)
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  19:55
  Κλήρωση για το ηλεκτρικό πατίνι
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  20:00 – 24:00
  Το μεγάλο πάρτυ λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos
  Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

  Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

  #welcometoUP | #weareUP2022

  ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: DELOITTE | ΛΟΥΞ

  ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: ΕΥ

  ΧΟΡΗΓΟΙ: HELLENIC TRAIN | MY WAY

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΠΑΛΗ | OCEANIC SECURITY | ΜΠΥΡΑ ΜΑΜΟΣ | ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ CATERING | DUR | ELECTRIC POWER