Φοιτητές σε Δράση “Περιποίηση και αναβάθμιση χώρων Πανεπιστημίου Πατρών»

Οι φοιτητές μας και αυτή τη χρονιά αποδεικνύουν έμπρακτα την μεγάλη τους επιθυμία να συμβάλουν στην αναβάθμιση με κάθε ευκαιρία των περιβαλλόντων χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Νοεμβρίου 2021) πραγματοποιήθηκε η 1η δράση της ομάδας Δενδροφυτεύσεων της Έθεξις-Εθελοντές Παν. Πατρών στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο. Ένα χρόνο μετά την τελευταία περιποίηση που έγινε από την Έθεξις στον χώρο του Πανεπιστημίου τον Οκτώβριο του 2020.

Συγκεκριμένα καθαρίστηκαν και καλλωπίστηκαν οι περίβολοι των Τμημάτων Βιολογίας, Πολιτικών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών, με κλάδεμα θάμνων, συλλογή σκουπιδιών, άνοιγμα μονοπατιών, επεξεργασία των κλαδιών που κλαδεύτηκαν και τα οποία μετατράπηκαν σε πριονίδι που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εδαφοενισχυτικού.

Τώρα τα μονοπάτια που ενώνουν τα Τμήματα μας είναι όμορφα και ελκυστικά για έναν όμορφο περίπατο σ’ αυτούς τους χώρους. Σε αυτή τη δράση συμμετείχαν 65 φοιτητές-εθελοντές, 2 εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας, ο Καθηγητής κ. Βασίλης Κωστόπουλος (καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών), ο κ. Γεώργιος Δημητρέλλος (μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Βιολογίας) και ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας Έθεξις Δρ. Βίκτωρας Στιβανάκης.