Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή στην έρευνα Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σχεδιάστηκε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα μέσω του παρακάτω συνδέσμου, στον οποίο μπορείτε να εντοπίσετε αναλυτικές πληροφορίες: https://alumni.upatras.gr/hellenic-alumni-engagement-pilot-project/Μέρος των πρώτων αποτελεσμάτων θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών το επόμενο χρονικό διάστημα.


Διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Πατρών με πλούσια δώρα για τους αποφοίτους του, σε facebook, facebook alumni & instagram
Είσαι απόφοιτος/η του Πανεπιστημίου Πατρών; Λάβε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε αναμνηστικά είδη του Πανεπιστημίου Πατρών. Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν ένα σακίδιο, ένα T–shirt & ένα φορτιστή κινητού καθώς και ένα καπέλο & ένα Bluetooth speaker.
Ο διαγωνισμός λήγει αύριο 25/06 στις 23:59.
Αναλυτικές πληροφορίες και όροι συμμετοχής: https://www.upatras.gr/souper-diagonismos-tou-panepistimiou-patron-me-plousia-dora-gia-tous-apofoitous-tou-se-facebook-facebook-alumni-kai-instagram/.
Χορηγός αναμνηστικών δώρων τα καταστήματα UPstore–sUPport: https://1964.gr/.


ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ| Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών
Σε συνέχεια της ανοικτής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε για τη διαμόρφωση των στρατηγικών ενεργειών του Ιδρύματος αναφορικά με την επίτευξη της έμφυλης ισότητας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε στην υπ’ αριθμ. 205/23.06.2022 Συνεδρίαση της Συγκλήτου, το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) του Πανεπιστημίου Πατρών για τα έτη 2022 -2025. Το ΣΔΙΦ συντάχθηκε και εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Ιδρύματος, η οποία συστάθηκε στην υπ’ αριθμ. 189/8.7.2021 συνεδρίαση της Συγκλήτου. Η έγκριση του ΣΔΙΦ αποτελεί σημαντική συνιστώσα στην εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία για το Ίδρυμά μας, καθώς η ύπαρξη Σχέδιου Ισότητας Φύλων (Gender Equality Plan – GEP) αποτελεί προϋπόθεση επιλεξιμότητας προτάσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Horizon Europe. Ο Πρύτανης Καθ. κ. Χρήστος Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Καθ. κ. Π. Δημόπουλος ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο, τα μέλη της Επιτροπής ΙΦ και τα στελέχη του ΕΛΚΕ που συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Επιτυχίες των Μικρών Ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών
Η ομάδα των μικρών ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησε το 1ο Βραβείο για την καλύτερη μακέτα της κατηγορίας της, συμμετέχοντας στον τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 στην Αθήνα στις 29 Μαΐου 2022, όπου συναγωνίστηκε μαζί με άλλες 47 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι επιτυχίες της ομάδας ξεκίνησαν από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας όπου κατέκτησε την 1η θέση στην ανοικτή κατηγορία “Πρωτογενής Τομέας & Αγροτική Παραγωγή”, όπου παρουσίασαν τη λύση τους στην αυτοματοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Οι μικροί ρομποτιστές δημιούργησαν ένα θερμοκήπιο για την καλλιέργεια φράουλας, το οποίο  βασίζεται στη γεωργία ακριβείας και περιλαμβάνει αυτοματισμούς, τόσο σε προσομοίωση όσο και πραγματικούς, που αφορούν τη φύτευση, το πότισμα, τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την ανίχνευση ώριμων καρπών κλπ. Υπεύθυνη για την εκπαίδευση των παιδιών ήταν η κα. Δήμητρα Τιμπιλή (μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) και μαζί με τους κ. Νίκο Ανατολιωτάκη (υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών), την κα. Κωνσταντίνα Σαλαγιάννη (Μηχανολόγο Μηχανικό) και την κα. Μαρία Φλέγγα (υποψήφια διδάκτορα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών) προετοίμασαν και οργάνωσαν την ομάδα, εφοδιάζοντας τους μικρούς ρομποτιστές με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι μία αμιγώς εθελοντική δραστηριότητα η οποία δημιουργήθηκε το 2017 από μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη δράση στελεχώνουν εθελοντές-προπονητές-υποστηρικτές από τον χώρο του πανεπιστημίου και της ευρύτερης κοινωνίας της Δυτ. Ελλάδας με διεπιστημονικά γνωστικά αντικείμενα. Είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας των μελών της ομάδας και της ενασχόλησής τους με την επιστήμη της ρομποτικής, για περισσότερα από 20 χρόνια. Υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ρομποτικής (φοιτητών) και την Ομάδα Ρομποτικής (εκπαιδευτική-ερευνητική) του Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα περισσότερα από 150 παιδιά, που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, προέρχονται από περισσότερα από 30 σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει την απήχηση που έχει η δράση στην ευρύτερη κοινωνία. Υλοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 5 χρόνια (δια ζώσης και εξ αποστάσεως τα τελευταία δύο χρόνια) ως μία δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ). Εκεί, φοιτητές, μεταπτυχιακοί, επιστήμονες, παιδιά και γονείς φαντάζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, προγραμματίζουν και δημιουργούν καινοτόμα ΡΟΜΠΟΤ στην υπηρεσία του ανθρώπου.


Διενέργεια Rapid Test για COVID-19
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/06 και ώρα 8:30 έως 14:30 θα διενεργηθούν Rapid Test για COVID-19 στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας από τον ΕΟΔΥ. Όσοι από τους φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου επιθυμούν να κάνουν rapid test μπορούν να προσέλθουν.


Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

  • ENDO VASCULAR ACCESS MEETING (EVA MEETING)
    24 – 26/6/2022
    Περισσότερες πληροφορίες: https://www.evameeting.org/meetings/eva-2022/program/
  • Διεθνές Συνέδριο: «MYSTERIES, MYSTICISM, CULTS AND CULTISM IN ANTIQUITY»
    27/6 – 1/7/2022
    Το Εργαστήριο Μελέτης Μύθου και Θρησκείας στην Ελληνική & Ρωμαϊκή Αρχαιότητα (το οποίο πρόσκειται στο Τμήμα Φιλολογίας) διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Τα Μυστήρια και τις Μυστικιστικές Λατρείες στην Αρχαιότητα, από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες: http://mysteriesandcults.upatras.gr/.

  • Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα: «5G-Solutions Project Review»
    27-30/6/2022
    Περισσότερες Πληροφορίες: https://5gsolutionsproject.eu/
  • Τελετή Λήξης Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας» – Ίδρυμα Μποδοσάκη & Solidarity Now
    (Άλμα Ζωής – Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Αχαΐας)
    29/6/2022

Αναλυτικές Πληροφορίες: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο (http://www.confer.upatras.gr/index.php)


Λειτουργία Κοινωνικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών
Από 27 Ιουνίου 2022 θα λειτουργεί καθημερινά υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης και Ψυχολογικής Στήριξης της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών/τριών που διαμένουν στη ΦΕΠ.
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών ( https://socialwelfare.upatras.gr/  ) παρέχει:

  • Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης/συμβουλευτικής
  • Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης
  • Ιατρική Στήριξη και Φυσικοθεραπείες
  • Συμβουλευτική Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Υπηρεσίες Προσβασιμότητας
  • Επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα προσέγγισης & υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
  • Υποτροφίες Οικονομικής Ενίσχυσης
  • Διασύνδεση με Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών και με την ευρύτερη Κοινότητα
  • Μεταφορά φοιτητών με αναπηρία από και προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

*Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και διατηρούν απόλυτα το προσωπικό απόρρητο τηρώντας τις κείμενες νομοθεσίες (GDPR).
Στοιχεία Επικοινωνίας: –   Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας (Κτήριο Α’, Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, Τηλέφωνο: 2610969696, E-mail: socialwelfare@upatras.gr. 
Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας ΦΕ (Τμήμα Φοιτητικής Εστίας , Τηλέφωνο: 2610962190, E-mail: socialwelfare@upatras.gr )


Λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών
Το Πρυτανικό Συμβούλιο στην υπ ́ αριθμ. 85/16.06.2022 Συνεδρίασή του, αποφάσισε ότι οι Υπηρεσίες, Γραμματείες και οι λοιπές Υπηρεσιακές Μονάδες του Πανεπιστημίου Πατρών δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 έως και την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022. Κατά το ως άνω διάστημα, θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., το Τμήμα Πρωτοκόλλου-Διεκπεραίωσης και Αρχείου (Ισόγειο – Αίθριο κτιρίου Α’ Διοίκησης, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 – 996628, 996651), στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τα έγγραφα και την πάσης φύσεως αλληλογραφία τους, που απευθύνεται προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, τις υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα του Ιδρύματος.

 

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771
Μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, 7 ημέρες τη εβδομάδα από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας) για άμεση παροχή βοήθειας εντός της πανεπιστημιούπολης

Πυρασφάλεια
Το επόμενο διάστημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, αν υποπέσει στην αντίληψή μας και η παραμικρή ένδειξη πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την

Πυροσβεστική στο 199
ή τους υπευθύνους για την πυρασφάλεια στα τηλ.: 6986435301 ή 6980164468

 

Λογότυπο-Alumni

Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου