Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Πρυτανείας

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας και πρώην Αντιπρύτανη του Ιδρύματός μας, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία,

Αποφασίζει

  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
  • Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.


Ο Πρύτανης
του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδημία του Γεωργίου Σταυρόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας και πρώην Αντιπρύτανη του Ιδρύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η είδηση της απώλειας του Γεωργίου Σταυρόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας, προκάλεσε έντονη θλίψη στην Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο εκλιπών, εξαίρετος επιστήμονας, ερευνητής και ακαδημαϊκός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα εμβληματικά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Χημείας, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων,  Διευθυντής του Τομέα Οργανικής Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικών Προϊόντων (1995-1997), Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, (1999-2000),  Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2000-2003), Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου, Αντιπρύτανης Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων (2003-2006).  Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος με το υψηλό ακαδημαϊκό του ήθος, την ευρεία παιδεία του και την προσφορά του, σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/04/2023 και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ