Δελτίο Τύπου

Ιστότοπος Αποφοίτων (ALUMNI) Πανεπιστημίου Πατρών – “Κάνε την εγγραφή σου τώρα”

Το κοινωνικό δίκτυο των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών ενισχύεται όλο και περισσότερο. Σχεδόν 9.000 απόφοιτοι/-ες – μέλη του δικτύου συναντήθηκαν στην κοινωνική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

 • Εγγραφείτε γρήγορα και απλά με μόλις ένα βήμα εδώ : https://alumni.upatras.gr/register/.
  Συμπληρώστε την φόρμα εισάγοντας μόνο το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο,  το  τμήμα  αποφοίτησης, το έτος αποφοίτησης καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας. Εντός λίγων εργάσιμων ημερών, θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφή σας.
 • Ως απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε:
  να διατηρήσετε την επαφή με τους/τις συμφοιτητές-τριες σας
  να ενημερώνεστε για τα νέα του Πανεπιστημίου, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις θέσεις εργασίας, τις διακρίσεις των απόφοιτων του Ιδρύματος
 • Περιηγηθείτε στον ανανεωμένο ιστότοπο αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας! https://alumni.upatras.gr/
 • Επωφεληθείτε από τις αποκλειστικές παροχές για τους αποφοίτους μας, οι οποίες συνεχώς θα ανανεώνονται!
 • Γνωρίστε τη διαδρομή διακεκριμένων απόφοιτων του Πανεπιστημίου μας μέσω της ανανεωμένης στήλης https://alumni.upatras.gr/category/stories/

Διατηρήστε «ζωντανές» τις αναμνήσεις των πιο όμορφων χρόνων, αυτών των φοιτητικών!

 

Λογότυπο-Alumni
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/


Ακαδημαϊκό ημερολόγιο
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθ. 195/13.1.2022 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου 2021-2022, ως ακολούθως:

 • Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 28.2.2022
 • Λήξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 10.6.2022
 • Εξετάσεις εαρινού εξαμήνου: 13.6.2022 – 1.7.2022

 

 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων Erasmus+ για Σπουδές ακαδημαϊκού έτους 2022-2023
Οι φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ131 κινητικότητα για Σπουδές, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (κινητικότητα το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο).
Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να ενημερωθούν από τους παρακάτω συνδέσμους:
διαφάνειες από το ενημερωτικό zoom Erasmus+
– Erasmus+ δι-ιδρυματικές συμφωνίες εντός Ευρώπης ανά Τμήμα, και
σύνδεσμο για την online αίτησή σας.
Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 01 – 14 / 03/ 2022
Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.upatras.gr/prosklisi-ypovolis-aitiseon-erasmus-gia-spoudes-akadimaikou-etous-2022-2023/

 

Diversity Career Webinar με την εταιρεία Accenture Greece στις 11 Μαρτίου 2022
Την Παρασκευή 11.3.2022 και ώρα 12:00 μ.μ.-13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Diversity Career Webinar με την εταιρεία Accenture Greece. Η δράση συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστημίου Πατρών και συντονίζεται από το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλετε  εδώ και θα λάβετε το link παρακολούθησης. Η εγγραφή σας πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση του Πανεπιστημιακού σας email. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές-τριες και αποφοίτους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους τομείς δραστηριότητας της Accenture Greece, αλλά και να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η εταιρεία. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα δοθούν  χρήσιμες πληροφορίες για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλεχος της Accenture Greece, θα περιγράψει την εμπειρία του και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του στην εταιρεία. Οι φοιτητές-απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους αλλά και να αποστείλουν το βιογραφικό τους, ξεκινώντας το ταξίδι σταδιοδρομίας τους στην Accenture Greece.


Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας
Το έτος 2022 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας, γεγονός – έναυσμα για μια διαδικασία αναστοχασμού σχετικά με το μέλλον της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχή της στην οικοδόμηση της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού Εφαρμογής και Παρακολούθησης του έργου δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού έτους Νεολαίας 2022 για τη χώρα μας. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα γίνεται μέσω του συνδέσμου: www.youthdialogue.gr/european-youth-year-2022/. Πρόκειται για έναν ιστότοπο που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κομβικό σημείο αναφοράς με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες, καθώς και πάσης φύσης θέματα που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022. Στις ενότητές του φιλοξενούνται νέα, ανακοινώσεις και προσκλήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, δελτία τύπου και προκηρύξεις, καθώς και πλήθος άλλων χρήσιμων πληροφοριών οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ενεργή συμμετοχή των νέων στο Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας 2022. Το ΥΠΑΙΘ, διά μέσου της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Έργου, προσκαλεί όλα τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας αφενός να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας για τις δράσεις που διοργανώνονται/θα διοργανωθούν και αφετέρου, στην περίπτωση υλοποίησης κάποιας σχετικής δράσης από μέρους τους, να απευθυνθούν, μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας, στην Επιτροπή προκειμένου να γίνει η διάχυση της πληροφορίας.

ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ – Δράση 3.23 | Ενίσχυση Π.Μ.Σ. & Δ.Π.Μ.Σ. (χωρίς δίδακτρα), από πόρους της Επιτροπής Ερευνών
Η Επιτροπή Ερευνών ενισχύει οικονομικά τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών χωρίς δίδακτρα καθώς και τα Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών χωρίς δίδακτρα, του Πανεπιστημίου Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλέξιμες δράσεις και το ύψος της χρηματοδότησης μπορείτε να δείτε εδώ. Υποβολή  αιτημάτων χρηματοδότησης, υποβάλλονται μέχρι 31.03.2022, στο σύνδεσμο: https://research.upatras.gr/enisxisi-p-m-s/

Τα Νέα της Κοινωνικής Μέριμνας
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών https://socialwelfare.upatras.gr, έχει ως κεντρικό σκοπό την ενίσχυση των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη των Φοιτητών-τριών που προέρχονται από Ευαίσθητες/Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Παράλληλα, σκοπός της Δράσης είναι η παροχή ισότιμης εκπαίδευσης, ευκαιριών και προσβασιμότητας σε όλους τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης: “Πώς θα διαμορφώσω αποτελεσματικό βιογραφικό”
Η Κοινωνική Μέριμνα διοργανώνει δωρεάν βιωματικό εργαστήριο (workshop) ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτοπαρουσίασης και δικτύωσης με την αγορά εργασίας με τίτλο “Πώς θα διαμορφώσω αποτελεσματικό βιογραφικό”. Το εργαστήριο θα είναι διάρκειας 240′ (4 ώρες) και θα πραγματοποιηθεί στις 21/03/2022 και 23/03/2022 (2 ώρες ανά ημέρα). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/workshop-gia-syntaxi-viografikoy-simeiomato/

Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας
Οι υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και διατηρούν απόλυτα το προσωπικό απόρρητο με βάση τις κείμενες νομοθεσίες (GDPR)

Ψυχοκοινωνική και Συμβουλευτική Στήριξη
Ψυχολογική Στήριξη
Ιατρική Υποστήριξη και Φυσικοθεραπείες
Υπηρεσίες Ψηφιακής Προσβασιμότητας
Επαγγελματική Συμβουλευτική
Υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης
Μετακίνηση Φοιτητών με Αναπηρία


2μηνο online εκπαιδευτικό επιχειρηματικό πρόγραμμα Mindspace UniversityBalkan Ties
To πρόγραμμα του Mindspace, Mindspace University – Balkan Ties, θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. Πρόκειται για ένα 2μηνο online εκπαιδευτικό επιχειρηματικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μία σειρά εκπαιδευτικών courses, επιχειρηματικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα του “Smart Cities”, και απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές-τριες από Ελλάδα, Αλβανία, Μοντενέγρο, Σκόπια, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Πολωνία και Βουλγαρία που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα, χωρίς να απαιτείται να έχουν ήδη ιδέα για επιχείρηση ή διαμορφωμένη ομάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από καταξιωμένους στο χώρο επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επενδυτές στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια και έχει ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο, ώστε να ενδυναμώσει τους φοιτητές να κινηθούν επιχειρηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας παράλληλα βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι:

 • Χρηματικό έπαθλο 10,000 Ευρώ
 • Δωρεάν συμμετοχές ή εκπτώσεις στο εκπαιδευτικό ταξίδι Mindspace Trip 2022 στις ΗΠΑ
 • απευθείας αποδοχή σε προγράμματα incubation και acceleration

Αιτήσεις μέχρι 11 Μαρτίου εδώ
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771
Μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, 7 ημέρες τη εβδομάδα από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας) για άμεση παροχή βοήθειας εντός της πανεπιστημιούπολης

 • Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο:6978188888) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων). Οι βλάβες τηλεφώνων και δικτυακών υποδομών δηλώνονται στο τηλέφωνο 6982961126 της επιφυλακής δικτύων.
 • Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882 (εντός και εκτός νομού Αχαΐας).
 • Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Ν. Τσάτσο, στο τηλ. 2641074206 (e-mail: ntsatsos@upatras.gr).
 • Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου