Δελτίο Τύπου

Κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου και εργασίες ανάπλασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο. Πρόκειται για ένα πάρκο, το οποίο θα διασχίζεται από ποδηλατοδρόμους, θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκγύμνασης καθώς επίσης θα εδράζεται το ανοιχτό θέατρο για ποικίλες εκδηλώσεις ως ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο συνάντησης των πολιτών και φοιτητών της Πάτρας. Η κατασκευή του περιαστικού πάρκου σε συνδυασμό με τις εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του ελαιώνα με τα 6.500 ελαιόδενδρα βιολογικής καλλιέργειας, θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Πάτρας και όχι μόνο, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και να απολαύσουν την βόλτα τους στην κατάφυτη Πανεπιστημιούπολη ως έναν επιπλέον τρόπο σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόμοια έργα έχουν σχεδιασθεί για τις Πανεπιστημιουπόλεις στο Κουκούλι και στο Μεσολόγγι. Όμως για να ολοκληρωθεί τόσο ο σχεδιασμός των κατασκευαστικών έργων όσο και η υλοποίησή τους είναι αναγκαίο η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί δίπλα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εντάσσοντας τα συμπληρωματικά έργα στο ΕΠΑ και στη νέα προγραμματική περίοδο.

—-

Στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των WC στο κτίριο Α΄ της ΦΕΠ στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, με χρηματοδότηση από ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αίθριο χώρο της φοιτητικής εστίας με την τοποθέτηση κοιλοδοκών, αλουμινίων κροκάλας και υαλοπινάκων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός ότι έλαβε τέλος η αντικατάσταση του φωτισμού της φοιτητικής εστίας στο Ρίο, με τεχνολογία LED, για την εξοικονόμηση ενέργειας με έμφαση στον περιβαλλοντικό άξονα διαχείρισης. Επίσης, έγιναν εργασίες μυοκτονίας, απεντόμωσης και οφιοαπώθησης στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, στα κτίρια Α΄, Λογοθεραπείας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Πολιτικών Μηχανικών, στο αντλιοστάσιο, στη δεξαμενή καθώς και αντίστοιχες εργασίες στο Μεσολόγγι. Τέλος, δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην αποκατάσταση και απομάκρυνση των άχρηστων υλικών από το Β΄ κτίριο. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χ. Μπούρας μαζί με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Μ. Μαραγκό και με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής, κ. Β. Βασιλειάδη προσπαθούν για τη συνεχιζόμενη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες του Ιδρύματος με το στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης, για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των φοιτητών. Η μάχη με την καθημερινότητα δεν τελειώνει ποτέ, ενώ η προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζεται. Υγρομονώσεις, ενανθρακώσεις, ενεργώ-εξοικονομώ, καθαρισμοί βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται  στον Ιερό Ναό του Πανεπιστημίου, στο κτίριο Β΄, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, σε γραφεία και εργαστήρια της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο καθώς και στις φοιτητικές εστίες στο Μεσολόγγι. Το αίθριο μεταξύ των κτιρίων Βιολογίας και Μαθηματικού αποτελεί πλέον μία ανάσα στην καθημερινότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ύστερα από την επέμβαση διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου των Τμημάτων, μεταξύ των έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και δοθεί για χρήση.

—-

 

19.6.2023 | Αφιέρωμα στο έργο του Διονύση Καρατζά με τίτλο: «Καθ’ οδόν»
Το πανελλαδικό περιοδικό ποικίλης ύλης «Πατρινόραμα – Hellenic» διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών, αφιέρωμα στο έργο του Διονύση Καρατζά με τίτλο  «Καθ’ οδόν», τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ., στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, αμφιθέατρο (Ι-4).
Χαιρετισμοί:
Χρήστος Ι. Μπούρας, καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών
Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών
Κώστας Παπασπήλιος,  συγγραφέας, δισκογραφικός παραγωγός
Γιώργος Ανδρέου, συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Θεόδωρος Παπαβασιλείου, εκδότης, διευθυντής του περιοδικού «ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ»
Εισήγηση : Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ Τμήματος Διοίκησης και Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών
Απαγγέλλουν οι εικαστικοί του λευκώματος «Οδίτης» και ο ποιητής.
Ερμηνεύουν τραγούδια του ο Νίκος Μπαλής και η Δάφνη Ζουρνατζή.
Οι φωτογραφίες στην αφίσα και τις απαγγελίες του ποιητή είναι της  Μαρίας Κοσσυφίδου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

—-

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών επιστρέφουν στο ακαδημαϊκό τους «σπίτι»
Το κοινωνικό δίκτυο των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών ενισχύεται όλο και περισσότερο. Πλέον 13.971 απόφοιτοι-μέλη του δικτύου συναντήθηκαν στην κοινωνική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναμνήσεις, φοιτητικές εμπειρίες, συνήθειες των όμορφων φοιτητικών χρόνων βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ο τρόπος εγγραφής στο δίκτυο είναι εύκολος και γρήγορος συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία της ιστοσελίδας: https://alumni.upatras.gr/register/
Ως πότε θα απουσιάζεις από τη δική σου φοιτητική παρέα;

—-

Οικονομική Ενίσχυση Επιστημονικών Φοιτητικών Ομάδων Β’ εξάμηνο 2023 | αιτήσεις από 13 έως 30 Ιουνίου
Oι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Επιστημονικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά  αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης για το Β’ εξάμηνο 2023 (Ιούλιος – Δεκέμβριος) από 13 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου και ώρα 23:59 (αυστηρά).
Η οικονομική ενίσχυση αφορά στα παρακάτω:

 • Αιτήματα Χρηματοδότησης για την διοργάνωση εκδηλώσεων π.χ. διοργάνωση ημερίδας, σεμιναρίου, ενημερωτικής εκδήλωσης, workshop κ.α. και 
 • Αιτήματα Χρηματοδότησης για Άλλες Δράσεις π.χ. συμμετοχή σε εκδήλωση άλλου φορέα, δαπάνες αναλωσίμων ή μικροεξοπλισμού για τις ανάγκες πειραμάτων,, πληρωμή συνδρομών κ.α. Εξαιρούνται πάγια και αναλώσιμα γραφείου.  

Διευκρινίσεις:
1) Στην περίπτωση που απαιτείται η χρηματοδότηση περισσότερων της μίας δράσης θα πρέπει να συμπληρωθεί ανάλογος αριθμός αιτημάτων.
2) Δράσεις που διοργανώνονται από περισσότερες από μία ομάδες, το αίτημα και η ενίσχυση θα επιμερίζεται στη βάση του μέρους της δράσης που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν χρηματοδοτείται διπλά η ίδια δράση.

—-

Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» 18 – 24 Ιουνίου 2023
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ένας από τους χώρους δημιουργίας του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη θα φωτιστεί και φέτος από δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, ενώ θα δημιουργηθούν οι χρήσιμες χρονικές ασυνέχειες με σκοπό την επικοινωνία του κοινού με το έργο ενός από τους πλέον πολυδιάστατους κινηματογραφικούς δημιουργούς. Στο κάδρο, μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μπαίνει και ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ο επιδραστικότερος σκηνοθέτης, ο ηγέτης της Nouvelle Vague, που με το έργο του επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του κινηματογράφου, αλλά και τη σχέση του θεατή με το κινηματογραφικό κείμενο, θα είναι παρών στο φεστιβάλ, μέσα από μια ειδική προβολή και ημερίδα.
Το Φεστιβάλ αποτελείται από τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές Μυθοπλασίας, Διεθνές Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Animation και Εθνικό Σπουδαστικό. Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών έληξε στις 5 Μαΐου με δημιουργούς από 37 χώρες συνθέτουν την εικόνα μιας διεθνούς διοργάνωσης που φέρνει στη βόρεια Πελοπόννησο τη μαγεία των ταινιών μικρού μήκους από όλο τον πλανήτη. Επελέγησαν συνολικά 66 ταινίες – 27 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, 14 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, 13 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation και 12 στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες αποτελούνται από έμπειρους ανθρώπους του χώρου, ενώ τα βραβεία των καλύτερων ταινιών κάθε τμήματος θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ για τα τμήματα Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Animation και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.
Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως διαλέξεις, θεματικές ημερίδες, masterclasses, ειδικές προβολές, παιδικά κινηματογραφικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και συναυλίες. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με τη Nalyssa Green και η  τελετής λήξης το Σάββατο 24 Ιουνίου με τους MIKRO να κάνουν reunion ύστερα από 8 χρόνια!
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με διοργανώτρια την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας επανέρχεται με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το WIFT GR, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.
Χρυσός Χορηγός του Φεστιβάλ η Ολυμπίας Οδός και χορηγοί το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η ΤΙΤΑΝ. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ – ΕΡΤ 3.
Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aigiofilmfestival.gr/programme-2023/
Το Πανεπιστήμιο Πατρών υποστηρίζει το φεστιβάλ και προγραμματίζει δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορείο τις εξής ημέρες και ώρες:

Ώρα αναχώρησης από Πάτρα Ώρα αναχώρησης από Αίγιο
18/6/2023 20:00 00:30
19/6/2023 20:00 00:30
20/6/2023 18:00 00:30
21/6/2023 18:00 00:30
22/6/2023 18:00 00:30
23/6/2023 20:00 00:30
24/6/2023 18:00 00:30

Τα δρομολόγια θα αναχωρούν από την Πλατεία Γεωργίου (επάνω μέρος) με μια ενδιάμεση στάση στο Πάρκο Ειρήνης και κατάληξη στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου. Απαραίτητη επίδειξη φοιτητικού πάσο. 

—-

Ολοκληρώθηκε το «14ο Παιδικό Φεστιβάλ»
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 το «14ο Παιδικό Φεστιβάλ» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών. Γονείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία από τους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκαν το Παιδικό Φεστιβάλ και έδωσαν τη δυνατότητα σε 1539 παιδιά να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργάνωσαν οι 106 φοιτήτριες και φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. και η ομάδα Patras Medicine iGEM. Το Παιδικό Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. (www.childrenfestival.gr) διοργανώνεται  συστηματικά από το 2010 με στόχο το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ παιδιών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, σχολείων και Πανεπιστημίου. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, για μία εβδομάδα, στις αρχές του καλοκαιριού στους χώρους του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. και η συμμετοχή των επισκεπτών είναι δωρεάν. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές του για την υποστήριξή τους σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, καθώς και την Επιτροπή Ερευνών και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών για την οικονομική υποστήριξη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

—-

 

Αναφορά δράσης «Η Δύναμη των Λέξεων»
Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2023 πραγματοποιήθηκε από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα, η δράση «Η Δύναμη των Λέξεων». Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τη θεραπευτική δύναμη των ιστοριών και τις βιβλιοθήκες ως ασφαλείς χώρους ίασης. Συμμετείχαν συνολικά 11 προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι κύριες δυσκολίες που δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν ήταν άγχος, κατάθλιψη και μειωμένη αυτοπεποίθηση.
Τη δράση, από το μέρος της Κοινωνικής Μέριμνας ανέλαβαν να υλοποιήσουν η Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και η Βιβλιοθηκονόμος, ενώ την εποπτεία για τα θέματα ψυχικής υγείας ανέλαβε ένας εκ των Ψυχολόγων του έργου.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, δόθηκαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης στους/ις συμμετέχοντες/ουσες και οι απαντήσεις τους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, τόσο ως προς τη συνολική ικανοποίηση που αισθάνθηκαν, αλλά και ως προς τη συνέχιση/επανάληψη της δράσης.
Ολόκληρη την αναφορά της δράσης μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://library.upatras.gr/news/powerofwordsreport

—-

Δράσεις της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών
Στο πλαίσιο της επιτυχούς διεξαγωγής του Εργαστηρίου “Προετοιμάζομαι για την εξεταστική” που πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Μέριμνα (Μονάδα Προσβασιμότητας) σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: https://socialwelfare.upatras.gr/ergastirio-proetoimazomai-gia-tin-e/), η Κοινωνική Μέριμνα ενημερώνει τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών ότι χρήσιμη αρθρογραφία για το άγχος της εξεταστικής και τεχνικές διαχείρισής του διατίθενται στον ιστότοπο της Κοινωνικής Μέριμνας: https://socialwelfare.upatras.gr/2020/06/18/agchos-kai-exetastiki/,   https://socialwelfare.upatras.gr/2022/01/10/mathaino-na-diacheirizomai-to-fovo-kai-t/ και https://socialwelfare.upatras.gr/2021/05/25/technikes-diacheirisis-stres-gia-foiti/
Οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε υπηρεσία της Κοινωνικής Μέριμνας επιθυμούν, συμπληρώνοντας τη Φόρμα Ωφελούμενου στον σύνδεσμο https://socialwelfare.upatras.gr/beneficiary-form/
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και διατηρούν απόλυτα το προσωπικό απόρρητο τηρώντας την κείμενη νομοθεσία (GDPR)
Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας:

—-

Απονομή Βραβείου Μελέτης/Δοκιμίου του Αναγνώστη στην καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Κωστίου
Το Βραβείο Μελέτης/Δοκιμίου του Αναγνώστη απονεμήθηκε χθες βράδυ, στην καθιερωμένη τελετή στο Μουσείο Μπενάκη, στην Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου μας, για το βιβλίο της …ως όνομα ψιλόν. Η συγκρότηση και η λειτουργία του προσωπείου στην ποίηση του Κ.Π.Καβάφη, Νεφέλη 2022, σελ. 611. Το βιβλίο είχε λάβει 5 κριτικές μέσα σε έναν μήνα, από έγκριτους μελετητές της λογοτεχνίας, οι οποίοι επισημαίνουν πως πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική κατάθεση στις καβαφικές σπουδές.

—-

13o τεύχος του περιοδικού @UP του Πανεπιστημίου Πατρών
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών το 13ο τεύχος του περιοδικού του Πανεπιστημίου μας: https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2023/06/@up13.pdf
Το περιοδικό εκδίδεται σε εθελοντική βάση και είναι ανοικτό σε όλες τις ομάδες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μπορείτε να γνωστοποιήσετε το αντικείμενο της προσωπικής σας έρευνας, τις επιστημονικές σας δράσεις, τις απόψεις σας πάνω σε κοινωνικά ή ακαδημαϊκά θέματα, τις προτιμήσεις σας όσον αφορά βιβλία, ταινίες, σειρές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές. (Μπορείτε να στέλνετε τη συνεργασία σας στο newsletter@upatras.gr. Όριο λέξεων: 1200. Ευκταίο είναι τα κείμενα να συνοδεύονται από 1 ή 2 φωτογραφίες σχετικές με το θέμα). Το επόμενο τεύχος θα αναρτηθεί στις 15/10.

—-

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

 • Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού
  15 -18.6.23
  Περισσότερα: https://www.coloproctology.gr/index.php/el/nea/imerida-gia-tin-ekpaidefsi-sti-xeirourgiki-paxeos-enterou-proktou-5
 • Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ουρολιθίαση
  15-17.6.23
 • Σεμινάριο στη Δημόσια Υγεία
  16.6.23
 • Εκδήλωση του Συλλόγου Μεταναστών Πάτρας
  17.6.23
 • Εκδήλωση προς τιμήν του Δ. Καρατζά
  19.6.23
 • Χορευτική Παράσταση “Χορέκφραση”
  20-21.6.23
 • Καλοκαιρινή Γιορτή Παιδικού Σταθμού «Μικρό Γυρί»
  21.6.23
 • EVA MEETING – Συνέδριο Ενδαγγειακής Προσέγγισης Αιμοκαθαρομένων Ασθενών
  22-25.6.23

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/

 

—–

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: 11771
Λειτουργεί επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.

Φύλαξη Πανεπιστημίου Πατρών: 6978188881, 6978188882 – Κλήση από εντός και εκτός νομού Αχαΐας

ΒΛΑΒΕΣ: 2610 996666, 6978188888

Στέγαση: 2610962180
Φοιτητική Εστία Πατρών (Ρίο): 2610992360, fep@upatras.gr
Φοιτητική Εστία Πατρών (Κουκούλι): 2610962942-41
Φοιτητική Εστία Αγρινίου: 2641074169
Φοιτητική Εστία Μεσολογγίου: 2631058257

Σίτιση (Ρίο): 2610997976, 2610997956, 2610997977
Σίτιση (Κουκούλι): 2610962941
Σίτιση (Αγρίνιο): 2641074169
Σίτιση (Μεσολόγγι): 2631058257, 2631058421

Πυρασφάλεια: Πυροσβεστική στο 199

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πληροφορίες: 2610996683
Κλητήρες Πρυτανείας: 2610996681
Γραμματεία Πρυτανείας: 2610997993, 2610996605, 2610996608, 2610969055
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων: 2610996611, 2610996695, 2610969027
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων: 2610969029, 2610969036, 2610996610, 2610997987, 2610996613
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών: 2610996734
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: 2610997755
ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ: 2610997851, 2610997841
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης: 2610969621
Τεχνικός Ασφαλείας: 2610996835
Ιατρός Εργασίας: 2610962195

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Επίσημη Ιστοσελίδα Πανεπιστήμιου Πατρών: https://www.upatras.gr/
Υπηρεσίες Τηλεματικής Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upnet.gr/
Σύστημα συχνών ερωτήσεων και πληροφόρησης «Αθηνά»: https://athena.upatras.gr/
Υπηρεσία δεδομένων αιθουσιολογίου του Πανεπιστημίου Πατρών: https://campus.upatras.gr  
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρώνhttps://alumni.upatras.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Facebook page: https://www.facebook.com/upatras/
Facebook alumni: https://www.facebook.com/upatrasalumni/
Twitter account: https://twitter.com/upatras
Instagram account: https://www.instagram.com/upatras/
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCnrADx55JNX5T9wNGWHbAPg/
Linkedin: https://gr.linkedin.com/school/university-of-patras/

—– 

Λογότυπο-Alumni
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/