Εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Ελλάδας
Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χρ. Μπούρα, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Ελλάδας, κ. Βαγγέλης Καραχάλιος μαζί με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών. Ο κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν η συνεργασία του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επίσκεψη του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Μίλτου Ζαμπάρα
Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χρ. Μπούρα, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος είναι και απόφοιτος του Ιδρύματος. Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής, κ. Βασίλειος Βασιλειάδης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Παύλος Αβραμίδης. Ο κ. Ζαμπάρας ενημερώθηκε αναλυτικά  για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών με τεκμηριωμένα στοιχεία.

Renesas Electronics – Ημέρα Γνωριμίας για το Πανεπιστήμιο Πατρών
Το Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Renesas Electronics, θα ήθελε να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στην ημέρα γνωριμίας με την Renesas Electronics, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου. Η ημέρα γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας: Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 15, 26441.
Σε ποιους/ποιες απευθύνεται:
Σε 30 ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές/τριες, ανεξαρτήτως έτους φοίτησης, των παρακάτω δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας):

 • Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Μέλη ΔΕΠ των ανωτέρω τμημάτων είναι ευπρόσδεκτα να συνοδεύσουν τους φοιτητές στην ημέρα γνωριμίας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτητών που θα παρευρεθούν.
Για την συμμετοχή σας στην ημέρα γνωριμίας με την Renesas Electronics, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής.
*Θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός φοιτητών (max 30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάκριση μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Σπήλιος Φασόης πρόσφατα ανέλαβε την θέση του Επικεφαλής Εκδότη (Editor-in-Chief) του κορυφαίου στην συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή, αλλά και ευρύτερα στην Μηχανολογία και την Δυναμική των Κατασκευών, διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Mechanical Systems and Signal Processing (MSSP) του εκδοτικού οίκου Elsevier.

5.4.24 | Πρόσκληση σε διαδραστική παράσταση
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσει μια μοναδική διαδραστική παράσταση με τίτλο: Ζωντανές ρίζες: Ποιοι είμαστε [LIVING ROOTS: Who We Are], που δημιουργήθηκε από τον ειδικό επισκέπτη καθηγητή και υπότροφο του Ιδρύματος Fulbright καθηγητή Ronald Rand και θα παρουσιαστεί από το Εργαστήριο Υποκριτικής των φοιτητών του Τμήματος την Παρασκευή 5 Απριλίου από τις 13:00 έως τις 14:00 μμ. στο Φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.
Κάθε φοιτητής/τρια, μετά από έρευνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, δημιούργησε τη δική του/της προσωπική διαδραστική ιστορία, στην οποία ζωντανεύει ένα άτομο που έζησε στην Πάτρα πριν από δύο χιλιάδες χρόνια αξιοποιώντας οργανικά το τραγούδι και την αφήγηση. Οι συμμετέχοντες θα μας αποκαλύψουν τι ήταν αυτό που τους έλκυσε προσωπικά το 2024 σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή εικόνα του Μουσείου ώστε να ζωντανέψουν τις «ζωντανές ρίζες» του παρελθόντος μας και να αποκαλύψουν περισσότερα «για το ποιοι είμαστε».
Μια συναρπαστική εξερεύνηση μέσα από την τέχνη της αφήγησης για να εμβαθύνουμε στο «ζωντανό» παρελθόν μας.

5.4.24 | Colloquium Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας
Η Ειδίκευση Νεοελληνικής Φιλολογίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην κλασική, βυζαντινή και νεοελληνική γραμματεία» και το Εργαστήριο Αρχειακών Τεκμηρίων και Τύπου του Τμήματος Φιλολογίας πραγματοποιούν διαδικτυακό Colloquium Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, 18.00-19.30 με θέμα: «Πηνελόπη: ένας διαχρονικός και πολύσημος μύθος». Η Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν. Κρήτης, ιχνηλατεί τις πλούσιες διαδρομές του μύθου στην ελληνική και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία και συζητά με την Ευφημία Καρακάντζα, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Παν. Πατρών. Τη συζήτηση συντονίζει η Στέση Αθήνη. Οργάνωση: Στέση Αθήνη – Γιάννης Παπαθεοδώρου
Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/colloquium-neoellinikis-kai-sygkritikis-filologias-05-04-2024/

7.4.24 | Παγκόσμια Ημέρα Νερού | Εκδήλωση «Όλοι Μαζί για το Νερό!!!»
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, εκδήλωση με θέμα: «Όλοι Μαζί για το Νερό!!!». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7.4.2024 και ώρα: 18.30. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/oloi-mazi-gia-to-nero-07-04-2024/

8.4.24 | Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών: Παρουσίαση βιβλίου «Οι Κούρδοι της Τουρκίας. Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως τις μέρες μας»
Οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρες 18:30-20:30, θα παρουσιάσουν στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου, κτίριο Νομικής (είσοδος Σόλωνος 57), το έργο «Οι Κούρδοι της Τουρκίας. Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως τις μέρες μας». Α. Δεριζιώτης, Μ. Ισσί, Ν. Χριστοφής,
Αναλυτικά:https://www.upatras.gr/ekdoseis-panepistimiou-patron-parousiasi-vivliou-oi-kourdoi-tis-tourkias-apo-tin-othomaniki-aftokratoria-os-tis-meres-mas-08-04-2024/

8.4.24 | Μαστοκύτταρα: Στόχος για Αλλεργικές και Φλεγμονώδεις Παθήσεις
Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσει τηλεδιάλεξη  την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 17:30 με θέμα: «Μαστοκύτταρα: Στόχος για Αλλεργικές και Φλεγμονώδεις Παθήσεις». Ομιλητής ο Dr. Theoharis Theoharides, PhD, MD Professor and Vice Chair of Clinical Immunology and Director, Institute for Neuro-Immune Medicine-Clearwater, Nova Southeastern University, USA. Η τηλεδιάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων του Τμήματος Φαρμακευτικής που αποσκοπεί στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με το χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εν γένει της φαρμακευτικής αγοράς, και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
Σύνδεσμος: https://upatras-gr.zoom.us/j/92592321428?pwd=czNqL0VWWDM4Q0JYT3dFU1dSVW9Tdz09

Meeting ID: 925 9232 1428    Passcode: 637467

Λειτουργία Ιστότοπου του  Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Πανεπιστημίου Πατρών
Ο ιστότοπος του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση ctl.upatras.gr, αλλά και από τη διαδρομή www.upatras.gr > Εκπαίδευση > Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης. Στον ιστότοπο έχουν αναρτηθεί  πρωτότυπα εκπαιδευτικά υλικά, κείμενα αναφοράς και ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί από το ΚΕΔΙΜΑ, στο πλαίσιο του Υποέργου 1  – «Γραφείο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών (MIS 5161689).

Έρευνα για την Ανοικτή Πρόσβαση του ΣΕΑΒ
Η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ (HEAL-Link) και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλούν να συμβάλετε στη διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο την Ανοικτή Πρόσβαση ως μοντέλο δημοσίευσης της επιστημονικής έρευνας, τη γνώμη και τη θέση σας μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο: https://surveys.library.upatras.gr/s/clto1850q00jncja0f9mup9n2
Η συμμετοχή είναι προαιρετική και τα δεδομένα που συλλέγει η έρευνα είναι ανώνυμα.

Υποκριτές – Προσώπων όψεις και φωνές – Έκθεση προσωπείων του Γλύπτη Μάνου Ποντικάκη
Η Έκθεση προσωπείων του Γλύπτη Μάνου Ποντικάκη, η οποία πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2024. Είσοδος ελεύθερη. Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/ypokrites-prosopon-opseis-kai-fones-ekthesi-prosopeion-tou-glypti-manou-pontikaki/

Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Γήρανση & Ολοκλήρωση προγράμματος «Αειθαλεία»
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου έλαβε χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων το Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Γήρανση, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου «Αειθαλεία:Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά». Το συνέδριο παρακολουθήσαν περισσότερα από 200 άτομα. Αναλυτικές πληροφορίες: εδώ 

Τελευταία νέα αναφορικά με την εξέλιξη των τεχνικών εργασιών ανακαίνισης και αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Η ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας συνεχίζεται. Ορισμένες τεχνικές εργασίες του τρέχοντος χρονικού διαστήματος δίνονται παρακάτω:

 • Χρωματισμοί γραφείων στο ΤΕΠΕΚΕ και στο Μαθηματικό.
 • Χρωματισμός και τοποθέτηση δαπέδου εργαστηρίου στο κτίριο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.
 • Καθαιρέσεις για την ανακαίνιση WC στο κτίριο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.
 • Χρωματισμοί σε διάφορα κτίρια για σβήσιμο συνθημάτων.
 • Προετοιμασία επιφάνειας για χρωματισμούς στην ΠΑΜ 17.
 • Αποκαταστάσεις οικοδομικών βλαβών σε διάφορα κτίρια.
 • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο ΜΕΤ.
 • Αφαιρέθηκε το σώμα καλοριφέρ από το γραφείο του Τμήματος Μαθηματικών.
 • Έγινε έναρξη εργασιών στο WC του Τμήματος Χημικών Μηχανικών με εγκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης και νερού.

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

 • 34ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών
  6-7.4.24
  Η Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των επιστημονικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει το 34ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί, με φυσική παρουσία, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 • Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Τροχαία Ατυχήματα
  8.4.24
 • Σεμινάριο Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας
  12-13.4.24
 • Επιστημονική Ημερίδα «BIOSTEM – ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο έρευνας και καινοτομίας»
  13.4.24

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: 
11771

Λειτουργεί επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.

Φύλαξη Πανεπιστημίου Πατρών: 6978188881, 6978188882 – Κλήση από εντός και εκτός νομού Αχαΐας

ΒΛΑΒΕΣ: 2610 996666, 6978188888

Στέγαση: 2610962180
Φοιτητική Εστία Πατρών (Ρίο): 2610992360, fep@upatras.gr
Φοιτητική Εστία Πατρών (Κουκούλι): 2610962942-41
Φοιτητική Εστία Αγρινίου: 2641074169
Φοιτητική Εστία Μεσολογγίου: 2631058257

Σίτιση (Ρίο): 2610997976, 2610997956, 2610997977
Σίτιση (Κουκούλι): 2610962941
Σίτιση (Αγρίνιο): 2641074169
Σίτιση (Μεσολόγγι): 2631058257, 2631058421

Πυρασφάλεια: Πυροσβεστική στο 199

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πληροφορίες: 2610996683
Κλητήρες Πρυτανείας: 2610996681
Γραμματεία Πρυτανείας: 2610997993, 2610996605, 2610996608, 2610969055
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων: 2610996611, 2610996695, 2610969027
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων: 2610969029, 2610969036, 2610996610, 2610997987, 2610996613
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών: 2610996734
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: 2610997755
ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ: 2610997851, 2610997841
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης: 2610969621
Τεχνικός Ασφαλείας: 2610996835
Ιατρός Εργασίας: 2610962195

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Λογότυπο εφαρμογής "my.upatras"
Εφαρμογή my.upatras.gr:
 https://my.upatras.gr/

Εγκαταστάσεις (Κτίρια – Αίθουσες): https://my.upatras.gr/maps/
Επίσημη Ιστοσελίδα Πανεπιστήμιου Πατρών: https://www.upatras.gr/
Υπηρεσίες Τηλεματικής Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upnet.gr/
Συχνές ερωτήσεις: https://my.upatras.gr/kb/
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρώνhttps://alumni.upatras.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Facebook page: https://www.facebook.com/upatras/

Facebook alumni: https://www.facebook.com/upatrasalumni/
Χ (Twitter) account: https://twitter.com/upatras
Instagram account: https://www.instagram.com/upatras/
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCnrADx55JNX5T9wNGWHbAPg/
Linkedin: https://gr.linkedin.com/school/university-of-patras/

 

 

Λογότυπο-Alumni
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/

 

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου

 

Για τη δημοσίευση δράσεων, εκδηλώσεων, διακρίσεων κλπ. του τμήματος ή της υπηρεσίας σας στα Δελτία Τύπου του Πανεπιστημίου Πατρών,
μπορείτε να αποστέλλετε σχετικό ενημερωτικό υλικό στο Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου (e-mail: press@upatras.gr)