Εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου

 

Μήνυμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου
«Η ευτυχία του να δαπανάσαι»
Τι να σημαίνει άραγε σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου; Πώς προσλαμβάνεται ως πολιτικό ενέργημα σε μια εποχή όπου ο ανορθολογισμός έχει γίνει καταστατικό στοιχείο της πολιτικής; Ποιο εκτόπισμα μπορεί να έχει στο συλλογικό φαντασιακό του Έλληνα σήμερα ένα σύμβολο συνυφασμένο με τις έννοιες της ελευθερίας και της αντίστασης στον φασισμό; Και, κυρίως, ποιο είναι το γνωσιακό αντίκρισμα της εξέγερσης εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών για τους νέους ανθρώπους, καθώς αυτή η εξέγερση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την τριτοβάθμια εκπαίδευση;
Ενηλικιωμένη μέσα στη δικτατορία και κατά πολύ απαλλαγμένη από το τραύμα του παρελθόντος η λεγόμενη «Γενιά του Πολυτεχνείου» επιχείρησε μια εξέγερση της οποίας η εμβέλεια ξεπερνούσε την αντίδραση στο καθεστώς για να αγκαλιάσει τα συντηρητικά ήθη της ελληνικής κοινωνίας. Ό,τι είχε προηγηθεί μέσα στη «μακρά δεκαετία του ’60», η αμφισβήτηση της καθεστηκυίας τάξης, είχε προετοιμάσει το έδαφος αυτής της συλλογικότητας. Ό,τι έμεινε ως κληρονομιά είναι η κουλτούρα της διαμαρτυρίας, η οποία, όμως, έχασε πια τη δυναμική που είχε για χρόνια, όσο το μοντέλο του Πολυτεχνείου ήταν ακόμη ζωντανό. Στις μέρες μας η παθητική ανοχή όπου έχουν οδηγήσει η κρίση, η ανέχεια, ο φόβος, το άγχος της επόμενης μέρας και η αβεβαιότητα καταπιέζουν το άτομο με αποτέλεσμα η κοινωνική διαμαρτυρία να περιορίζεται σε μεμονωμένες εκδηλώσεις ή σε καυστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πώς θα ανακτήσουμε άραγε τον δυναμισμό εκείνης της τελευταίας συλλογικής χειρονομίας στη νεότερη ελληνική ιστορία; Πώς θα βγούμε από την πολιτική αποχαύνωση όπου οδήγησε η έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε εξαγγελία ελπίδας και βελτίωσης της καθημερινότητας; Πώς θα αναστρέψουμε το κλίμα ανοχής, αδιαφορίας και ιδιώτευσης; Στην εποχή μας, όπου η ελευθερία μας υποθηκεύεται όλο και περισσότερο από τα πολιτικά συστήματα που αδυνατούν να επιλύσουν βασικά προβλήματα του μέσου πολίτη και που η αναξιοπιστία έχει γίνει κανόνας, ας μην αφήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου να μείνει νεκρό γράμμα. Ας αναστοχαστούμε πώς θα βγούμε από την παθητικότητα όπου μας ρίχνει η άκριτη παράδοση  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και με ποιους τρόπους μπορεί η πολιτική εξουσία να επανακτηθεί από το κοινωνικό σύνολο. Ο μετασχηματισμός της κοινωνίας στη βάση της ελευθερίας και της πραγματικής δημοκρατίας μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας συνειδητοποιήσει ότι έχει μερτικό ευθύνης. Στη βάση κάθε προγράμματος, ατομικού ή συλλογικού, είναι απαραίτητο να τεθούν τα θεμελιώδη περιεχόμενα της ύπαρξης σε πείσμα της μονοκρατορίας του χρήματος και της κατανάλωσης: η φύση, η παράδοση, η τέχνη, η επιστήμη, η κουλτούρα.
Οι κοινωνιολόγοι επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο υπαρξιακό άγχος του μετανεωτερικού ανθρώπου δεν είναι ο φόβος του θανάτου, αλλά η αναζήτηση νοήματος και καταξίωσης. Αυτό το νόημα ας προσπαθήσει ο καθένας να βρει κάνοντας πράξη την «ηρωική αντίληψη ζωής», που οραματίστηκε ο αλησμόνητος Ιωάννης Συκουτρής: αυτή που υιοθετεί ο άνθρωπος «που είναι υπερήφανος αλλά όχι εγωιστής. Που σπαταλά τον εαυτό του. Που ευτυχία του είναι να δαπανά ή ακριβέστερα ακόμη: να δαπανάται».

Ο Πρύτανης

Χ. Ι. Μπούρας


22.11.23 | Τελετή Αναγόρευσης του Dr. h. c. mult., Ομότιμου Καθηγητή Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Καρλσρούης (ΚΙΤ) Hans Lenk, σε Επίτιμο Διδάκτορα
O Dr. h. c. mult., Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Καρλσρούης (ΚΙΤ) Hans Lenk, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας Αικατερίνη Καλέρη, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας Μιχαήλ Θ. Παρούση και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα.
Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Athena’s Owl and the Bird Phoenix: Philosophizing as Creative Transcending»
Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/teleti-anagorefsis-tou-omotimou-kathigiti-filosofias-tou-technologikou-institoutou-karlsrouis-kit-hans-a-lenk-se-epitimo-didaktora-22-11-2023/

Βραβεία Εξαίρετης Δημοσίευσης και Εξαίρετης Διδασκαλίας
Tο Πανεπιστήμιο Πατρών απονέμει το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας «Ευάγγελος Παπανούτσος» και τα Βραβεία Εξαίρετης Δημοσίευσης «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» σε μέλη του Ιδρύματος.
Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Γραμματεία της Πρυτανείας:(rectorate@upatras.gr).

Περισσότερες πληροφορίες:


Μια γρήγορη ματιά στην πρόοδο των τεχνικών εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών
Οι εργασίες ανακαίνισης της Βίλας Κόλλα στην Πανεπιστημιούπολη στο Κουκούλι ολοκληρώθηκαν με βάση τον προγραμματισμό, έτσι είναι όλα έτοιμα για να ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Πριμαρόλια. Λοιπά έργα στις εγκαταστάσεις στο Κουκούλι είναι η δημιουργία κρασπέδων αλλά και η διευθέτηση των ομβρίων για τη συλλογή τους στα κτίρια Βιολογίας, Μαθηματικού, Χημείας και Χημικών Μηχανικών στις εγκαταστάσεις στο Ρίο. Πρόκειται για ένα νέο έργο μέριμνας και στοχευμένης διαχείρισης. Βέβαια, ως προς αυτόν τον άξονα πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης φρεατίων στα Τμήματα Χημείας και Χημικών Μηχανικών. Να υπογραμμιστεί ότι οι εργασίες της περίφραξης αλλά και του περιαστικού πάρκου ολοκληρώνονται. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στα Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διοίκησης Τουρισμού αλλά και συντήρησης στην οδοποιία στο Κουκούλι καθώς και στα Τμήματα Γεωλογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Φιλολογίας, Χημείας, Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, στο Β’ κτίριο και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Ρίο. Τέλος, φυτεύτηκαν ελιές στον περιβάλλοντα χώρο του Τμήματος Βιολογίας και Μαθηματικού στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ρίο. Είναι σαφές ότι άλλα έργα ολοκληρώνονται και παραχωρούνται στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και σε άλλα ανοίγει νέος κύκλος εργασιών. 

27.11.23 | «Ημέρα Καριέρας και Παρουσίαση του Τμήματος Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών», στο Patras IQ 2023
Στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», το Τμήμα Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στην 8η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2023, με «Ημέρα Καριέρας και Παρουσίαση του Τμήματος Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών», τη  Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00– 14:00
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Υπεύθυνος Έργου: Δημήτριος Μούρτζης, Καθηγητής/Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Π.Π. email: mourtzis@lms.mech.upatras.gr
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών http://www.confer.upatras.gr/ και μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές/τριες, απόφοιτοι/τες καθώς και εταιρείες.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις δράσεις του Τμήματος Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης οι οποίες επεκτείνονται σε ένα ευρύ πεδίο. Αφορούν μεταξύ άλλων την πληροφόρηση για μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη δημοσιοποίηση νέων θέσεων εργασίας, τη συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας ή τη συνέχιση των σπουδών. Παράλληλα το Πληροφοριακό Σύστημα του Τμήματος Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης (προσβάσιμο στη διεύθυνση https://www.cais.upatras.gr) προσφέρει λειτουργίες που απευθύνονται σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους/τες του Πανεπιστημίου Πατρών και σε εργοδοτικούς φορείς/ εταιρείες.
Επιπλέον στην Ημέρα  Καριέρας οι  απόφοιτοι/τες και οι φοιτητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με εταιρείες και πιθανούς εργοδότες, θα πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες εργασίας του κλάδου τους και θα προσεγγίσουν με αποτελεσματικό τρόπο την αγορά εργασίας.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φαρμακευτικής
Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με το από το 24 Οκτωβρίου 2023 ψήφισμα του, συγκέντρωσε και κατέθεσε στον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμόγελο του Παιδιού», το ποσό των 1.100 € εις μνήμην του αγαπημένου μας Παύλου Κλεπετσάνη, τον οποίο αποχαιρετίσαμε με ειλικρινή οδύνη και βαθιά θλίψη πριν λίγες ημέρες.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής
Καθηγητής Σωτήρης Νικολαρόπουλος

Δράσεις του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών

 • 21.11.23 | Ημερίδα με τίτλο: «Νέες Τεχνολογίες Πρόβλεψης & Διαχείρισης Ασθενειών στις Ιχθυοκαλλιέργειες»
  To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών (TAY), της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσιολογίας, του Βιολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Νέες Τεχνολογίες Πρόβλεψης &  Διαχείρισης Ασθενειών στις Ιχθυοκαλλιέργειες», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  21 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-21:00, στην Αίθουσα της ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Ν. Θεσπρωτίας, (πρώην κτήρια ΤΕΙ, Ηγουμενίτσα).
 • 30.11.23 | 5η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας
  Την «5η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ» επίσκεψης και εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Μεσολόγγι – Αμφιθέατρο Γεωπονίας) διοργανώνει το Τμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, στις 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες: 10.00 – 17.00. Η δράση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με παράλληλες συναφείς στην Μεσόγειο, όπως στην Ισπανία, όπου έχει ήδη εδώ και χρόνια καθιερωθεί ως “Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας”, η εορτή του Αγίου Ανδρέα.
  Η επιτυχία αυτών των ανοικτών εκδηλώσεων αποτέλεσε έναυσμα έτσι ώστε ο FΑΟ-GFCM εφέτος (2023) να προτείνει ως οδηγία την θεσμοθέτηση της 30 Νοεμβρίου ως ημέρα ανοικτών δράσεων για την κοινωνική αποδοχή της υδατοκαλλιέργειας (Guidelines on Social Acceptability  of Aquaculture, https://www.fao.org/3/cc2299en/cc2299en.pdf,  σελ. 19).
  Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) η οποία και συνδράμει έμπρακτα στην υλοποίησή της.
  Την παραμονή της κύριας εκδήλωσης (Αμφιθέατρο Γεωπονίας), Τετάρτη 29 Νοεμβρίου  γίνεται επίδειξη νέων τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν στο Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών  όπως η Ενυδρειοπονία (10.00-14.00) καθώς και την πορείας των μεταπτυχιακών διπλωματικών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Βιώσιμη Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια», (5.30-17.45).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να αναζητήσετε: http://asfa.upatras.gr/

TEDxPatras – Εθελοντική Αιμοδοσία – A Bridging Within Blood Drive
O TEDxPatras 2023 σε συνεργασία με το Bloode, την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα και τη Φλέβα Ζωής διοργανώνουν μια πολύτιμη εκδήλωση αιμοδοσίας, γεφυρώνοντας τις ανάγκες μας με τη δύναμη της αλληλεγγύης. Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ Project στο Δασύλλιο, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και θα λειτουργεί από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Ενημερώσεις για τη διαδικασία και τα οφέλη της αιμοδοσίας, θα παρέχονται στον διαμορφωμένο χώρο. Τη δράση θα υποστηρίξουν αγαπημένοι DJs της πόλης. Μια μέρα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία, μια γιορτή αλληλεγγύης και αγάπης!
Σχετικά με την άδεια αιμοδοσίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει την ανάγκη αίματος για κάθε άνθρωπο. Η πρωτοβουλία αυτή, αντανακλά το όραμα των ομάδων μας και στοχεύει στην ενίσχυση της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας εδώ: https://bit.ly/3snygMS

Εργαστήριο “Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ Πολιτών και Επιστημόνων
Η Επιστήμη των Πολιτών αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στο επιστημονικό παράδειγμα που προσκαλεί και βασίζεται στην βοήθεια και τον διάλογο με τους πολίτες, προκειμένου να διεξάγουν κριτικής σημασίας βήματα της ερευνητικής διαδικασίας. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της Ανοικτής Επιστήμης και συχνά εκφράζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το εργαστήριο “‘Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ Πολιτών και Επιστημόνων” θα εισαγάγει τις έννοιες και τις πρακτικές της Επιστήμης των Πολιτών στην κοινότητα των ακαδημαϊκών και πολιτών της Πάτρας. Αποτελεί τόσο μια εκδήλωση μεταφοράς όσο και ανταλλαγής γνώσης. Οι Thomas Kaarsted και Anne Kathrine Overgaard από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας με αφορμή τη συμμετοχή τους στο TEDxPatras 2023 θα παρουσιάσουν τις καλύτερες περιπτώσεις μελέτης από τη Δανία και θα επισημάνουν τους τομείς που οι βασικοί ενδιαφερόμενοι, όπως ερευνητές, πολίτες και βιβλιοθηκονόμοι, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους. Ταυτόχρονα, η αλληλεπίδραση μεταξύ των ερευνητών και των πολιτών θα αποκαλύψει τα ενδιαφέροντα που έχει κάθε πλευρά για πιθανή συνεργασία για την κοινή αντιμετώπιση ερευνητικών προβλημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται στο ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που είναι ενεργά στον ερευνητικό τομέα, καθώς και σε πολίτες και σε συλλόγους ενεργών πολιτών. Είναι μια ευκαιρία να γεφυρωθούν κοινότητες που ειδάλλως είναι χωρισμένες και να συζητηθούν πιθανές συνεργασίες.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα ερευνητικά ενδιαφέροντα: από τις φυσικές επιστήμες στις ανθρωπιστικές και από την ιατρική στις κοινωνικές επιστήμες, όλοι/ες είναι προσκεκλημένοι/ες. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, 11:00-14:00, και διοργανώνεται από κοινού από τη Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του έργου CeOS_SE, και το TEDxPatras.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/event/citizensciencebridges.

Πρόγραμμα Τελετών Ορκωμοσίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2023)
Οι τελετές ορκωμοσίας των Προπτυχιακών – Μεταπτυχιακών Αποφοίτων και Διδακτόρων & θα διεξαχθούν ως κάτωθι:
Απονομή Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Καθομολόγησης Διδακτόρων: 20, 21 Νοεμβρίου 2023
Ορκωμοσίες Προπτυχιακών Αποφοίτων: 1,4,5,6,7,8,11,12 Δεκεμβρίου 2023
Πρόγραμμα των Τελετών Ορκωμοσιών (pdf)
Οδηγίες Ορκωμοσίας – Χρήσιμες Πληροφορίες (pdf)

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

 • ΕΚΘΕΣΗ «50 χρόνια Πολυτεχνείο»
  15.11.23-17.11.23
  Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00

  Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό.
 • Εκδήλωση στη μνήμη του Καθηγητή Στέφανου Παϊπέτη
  17.11.23
 • Εκδήλωση Βράβευσης Αριστούχων Απόφοιτων Λυκείων των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων|
  20.11.23
 • Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα για το πως οι δημόσιες αρχές μπορούν να αναπτύξουν σχέδια δράσης για την κοινωνική αποδοχή της αιολικής ενέργειας
  20.11.23

 • Σεμινάριο Εστίασης
  20.11.23
 • Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Πατρών
  24.11.23

 • 8η Patras IQ 2023
  25,26,27.11.23
  Περισσότερα: https://www.patrasiq.gr/

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή εθελοντών στο Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών
To Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών, καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών, ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ ή μόνιμο προσωπικό, αντίστοιχης ειδικότητας ή με συναφές γνωστικό αντικείμενο, επιστημονικό/ερευνητικό έργο και εμπειρία, (Ψυχολόγοι, Ψυχίατροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κλπ.), να στελεχώσουν ως εθελοντές το Κέντρο αναλόγως της διαθεσιμότητάς τους, ειδίκευσης και εμπειρίας τους.
Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2023/11/prosklisi.pdf


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: 11771
Λειτουργεί επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.

Φύλαξη Πανεπιστημίου Πατρών: 6978188881, 6978188882 – Κλήση από εντός και εκτός νομού Αχαΐας

ΒΛΑΒΕΣ: 2610 996666, 6978188888

Στέγαση: 2610962180
Φοιτητική Εστία Πατρών (Ρίο): 2610992360, fep@upatras.gr
Φοιτητική Εστία Πατρών (Κουκούλι): 2610962942-41
Φοιτητική Εστία Αγρινίου: 2641074169
Φοιτητική Εστία Μεσολογγίου: 2631058257

Σίτιση (Ρίο): 2610997976, 2610997956, 2610997977
Σίτιση (Κουκούλι): 2610962941
Σίτιση (Αγρίνιο): 2641074169
Σίτιση (Μεσολόγγι): 2631058257, 2631058421

Πυρασφάλεια: Πυροσβεστική στο 199

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πληροφορίες: 2610996683
Κλητήρες Πρυτανείας: 2610996681
Γραμματεία Πρυτανείας: 2610997993, 2610996605, 2610996608, 2610969055
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων: 2610996611, 2610996695, 2610969027
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων: 2610969029, 2610969036, 2610996610, 2610997987, 2610996613
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών: 2610996734
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: 2610997755
ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ: 2610997851, 2610997841
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης: 2610969621
Τεχνικός Ασφαλείας: 2610996835
Ιατρός Εργασίας: 2610962195

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Λογότυπο εφαρμογής "my.upatras"Εφαρμογή my.upatras.gr: https://my.upatras.gr/
Επίσημη Ιστοσελίδα Πανεπιστήμιου Πατρών: https://www.upatras.gr/
Υπηρεσίες Τηλεματικής Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upnet.gr/
Σύστημα συχνών ερωτήσεων και πληροφόρησης «Αθηνά»: https://athena.upatras.gr/
Υπηρεσία δεδομένων αιθουσιολογίου του Πανεπιστημίου Πατρών: https://campus.upatras.gr  
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρώνhttps://alumni.upatras.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Facebook
 page: https://www.facebook.com/upatras/

Facebook alumni: https://www.facebook.com/upatrasalumni/
Χ (Twitter) account: https://twitter.com/upatras
Instagram account: https://www.instagram.com/upatras/
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCnrADx55JNX5T9wNGWHbAPg/
Linkedin: https://gr.linkedin.com/school/university-of-patras/


Λογότυπο-Alumni
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου