Πάνος Χ. Κούτρας: κουήρ κόσμοι, νέες οικογένειες, 07/12/23

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδικές προσεγγίσεις στις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο (Ιστορία, θεωρία, πολιτικές της ταυτότητας)» σας προσκαλεί στο  MasterClass του διακεκριμένου σκηνοθέτη Πάνου Χ. Κούτρα (βιογραφικόCV) και στην εσπερίδα που διοργανώνει για το έργο του με θέμα «Πάνος Χ. Κούτρας: κουήρ κόσμοι, νέες οικογένειες»

Πρόγραμμα εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αγορά Αργύρη (Πάτρα) και ώρα 17.00 έως 21.00.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από τις ταινίες του Π.Χ. Κούτρα και θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.

Ο Πάνος Χ. Κούτρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο στη Βρετανία (London Film School) και στη Γαλλία (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Παρίσι. Το 1995 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής «100% Synthetic Films». Έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες και έχει κάνει τη συμπαραγωγή στις τέσσερις από αυτές. Οι ταινίες του Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά (1999), Αληθινή ζωή (2004), Στρέλλα (2009), Xenia (2014) και Dodo (2022) έχουν συμμετάσχει επισήμως στα πιο φημισμένα φεστιβάλ (Καννών και Βερολίνου), συγκεντρώνοντας κινηματογραφικά βραβεία και επαίνους της διεθνούς κριτικής και έχουν προβληθεί στις αίθουσες όλου του κόσμου κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

——————————————-

Ο διευθυντής του ΠΜΣ

Κωνσταντίνος Κυριακός
Καθηγητής