Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στις διεθνείς κατατάξεις THE και QS (2024)

Στις δύο τελευταίες κατατάξεις του THE (Times Higher Education (2024) και του QS World University Rankings (2024) η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών σημείωσε σημαντική επιτυχία.
Στην κατάταξη THE (Times Higher Education) το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στη θέση 801- 1000, ενώ εμφανίζεται σε οκτώ επιμέρους πεδία. https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/university-patras

Η ΣΑΚΕ εμφανίζεται σε  δύο  από τα  οκτώ επιστημονικά πεδία: «Education» και «Arts and Humanities»

  • Στο πεδίο Education το Παν. Πατρών κατατάσσεται στη σειρά 301-400, η οποία είναι και η υψηλότερη θέση για subject στο Πανεπιστήμιό μας. Επιπρόσθετα, στο πεδίο αυτό, το Πανεπιστήμιό μας είναι 1ο στη χώρα, μαζί με το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ας σημειωθεί ότι το πεδίο αυτό εμφανίζεται για το Πανεπιστήμιό μας τα τελευταία χρόνια.
  • Στο πεδίο  Arts and Humanities, που σχετίζεται με ερευνητικά πεδία όλης της Σχολής, το Πανεπιστήμιο Πατρών εμφανίζεται για πρώτη φορά και κατατάσσεται στη σειρά 601+ (3ο στη χώρα μετά το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ).

Στην κατάταξη QS World University Rankings το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στη θέση 791- 800, και στην 501-550 ranking by subject. https://www.topuniversities.com/universities/university-patras#p2-rankings