Εγγραφή ακαδ. έτους 2023-2024

  • 1η φάση – ηλεκτρονική εγγραφή στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Ξεκίνησε στις 31.08.2023, στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, (ΥΠΑΙΘΑ) η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής που διήρκησε έως  την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, όπου και ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023, του ΥΠΑΙΘΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr,

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘΑ https://www.minedu.gov.gr/news/56288-30-08-23-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi και https://www.minedu.gov.gr/news/56418-12-09-23-paratasi-tis-ilektronikis-eggrafis-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi

  • 2η φάση – ηλεκτρονική εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οριστικοποίηση εγγραφής

Η οριστικοποίηση της εγγραφής  σας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θα πραγματοποιηθεί κατά την 2η φάση, ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στο ΥΠΑΙΘΑ, αποστέλλονται στο Ίδρυμα οι καταστάσεις των ηλεκτρονικά εγγραφέντων κι αιτούντων διαγραφή, καθώς και σχετική εγκύκλιος. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα σχετικά.

Στη συνέχεια, και ειδικότερα κατά το διάστημα από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, οι νεοεισαχθέντες, θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρακολουθείτε την σχετική ανακοίνωση στον σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/ilektroniki-engrafi/ που θα επικαιροποιείται κάθε φορά που υπάρχει νέα πληροφορία.

Τα στοιχεία του Προσωπικού σας Λογαριασμού Χρήστη, ακαδημαϊκό email,  (UPnet ID) καθώς και πιστοποιητικά, θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά με συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται στην ανωτέρω ανακοίνωση, όταν οριστικοποιηθεί η εγγραφή σας κατά την 2η φάση.

  • Έναρξη Μαθημάτων

Οι διαλέξεις των μαθημάτων σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών θα ξεκινήσουν για τους φοιτητές όλων των ετών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ανεξάρτητα εάν έχει γίνει η οριστικοποίησης της εγγραφής τους. Στον σύνδεσμο https://www.upatras.gr/stay-tuned/academic-calendar/ έχει δημοσιοποιηθεί το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Πατρών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, που περιλαμβάνει τις ημερομηνίες έναρξης – λήξης μαθημάτων και εξεταστικών περιόδων, όλου του ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 219/25.5.2023 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα του 1ου έτους, καθώς και για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων σας, ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος εισαγωγής σας. Τους δικτυακούς τόπους  Τμημάτων καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/education/undergraduate-studies/

Η διδασκαλία των μαθημάτων είναι ανεξάρτητη από την οριστικοποίηση της εγγραφής. Τα εργαστηριακά μαθήματα συνήθως απαιτούν προκαταρκτικές ενέργειες, όπως εγγραφή σε εργαστηριακή ομάδα καθώς και προετοιμασία πριν υλοποιηθούν. Ενημερώνεστε συνεχώς από την ιστοσελίδα του Τμήματος εισαγωγής σας.

  • Ειδικές Κατηγορίες

Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για κάθε ακαδημαϊκό έτος, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες. Οι σχετικές προϋποθέσεις εισαγωγής καθώς και οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, ελέγχου προϋποθέσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων και ο προσδιορισμός του τμήματος εισαγωγής κάθε υποψηφίου αποτελούν αρμοδιότητες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (https://www.minedu.gov.gr/).

  • Αλλοδαποί-αλλογενείς απόφοιτοι λυκείων εκτός Ε.Ε. και απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. πραγματοποιήθηκαν  κατά το διάστημα από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις Γραμματείες των Τμημάτων εισαγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘΑ: https://www.minedu.gov.gr/news/56287-30-08-23-apotelesmata-eisagogis-allodapon-allogenon-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-2023 και https://www.minedu.gov.gr/news/56368-07-09-23-eggrafes-epityxonton-allodapon-allogenon-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-etous-2023