Επιτυχία του Τμήματος Φιλολογίας

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών,

με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, στις 15:00 GMT+1, το James Joyce Centre, με αφορμή την ετήσια γιορτή προς τιμήν του συγγραφέα James Joyce – Bloomsday, διοργανώνει στο Δουβλίνο εκδήλωση παρουσίασης του έργου Ulysses VR. Η πρεμιέρα θα συνοδεύεται από ομιλία του δημιουργού του έργου Θάνου Μακρή, απόφοιτου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Trinity College Dublin, Ahuvia Kahane.

Το Ulysses VR είναι ένα εμβυθιστικό έργο εικονικής πραγματικότητας που “μεταφέρει” τους θεατές στους τόπους του Οδυσσέα του James Joyce. Αποτελεί δράση του Εργαστηρίου Αρχειακών Τεκμηρίων και Τύπου [ΕΑΤΤ] του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από πρόταση της Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας Κατερίνας Κωστίου, με την καθοδήγηση του συγγραφέα Άρη Μαραγκόπουλου, του οποίου το αρχείο απόκειται στο ΕΑΤΤ. Link: https://www.visitdublin.com/modality-of-the-visible-ulysses-vr

Είμαστε υπερήφανοι / ες για την μεγάλη επιτυχία της συναδέλφου μας, Κατερίνας Κωστίου, και του αποφοίτου μας, Θάνου Μακρή.

____________
Η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας
Ευφημία Δ. Καρακάντζα
Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας