Συγχαρητήρια ανακοίνωση του Τμήματος Ιατρικής

Το Τμήμα Ιατρικής, και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στον πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή κ. Δημήτριο Γούμενο,  Διευθυντή του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου, για την επάξια ανάδειξή του, κατόπιν εκλογής, στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα (Secretary General) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεφρολογίας (Council of ERA).

Tου ευχόμαστε ολόψυχα μία γόνιμη και δημιουργική θητεία, την οποία άλλωστε ήδη από τώρα προοιωνίζει η πολυετής επιτυχής θητεία του σε όλες τις Διοικητικές θέσεις, στις οποίες έχει εκλεγεί.

O Καθηγητής κ. Δημήτριος Γούμενος, είχε διατελέσει μέλος του εν λόγω Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεφρολογίας από τον Ιούνιο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Τέτοιου είδους διακρίσεις αποτελούν τιμή για το Τμήμα Ιατρικής, καθώς προβάλλουν διεθνώς το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, και παράλληλα αποδεικνύουν την αναγνώριση του επιστημονικού έργου και της προσωπικότητάς τους από τη Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα. Επιπλέον, συντελούν στην εξωστρέφεια και προβάλλουν διεθνώς με τον καλύτερο τρόπο το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 ____________
O Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής
Γεώργιος Λ. Αντωνάκης
Καθηγητής