Εορτασμός της Επετείου Ιδρύσεως Πανεπιστημίου Πατρών & 50ης Επετείου από την Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου | 15.11.2023

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί ο Εορτασμός της Επετείου Ιδρύσεως Πανεπιστημίου Πατρών & 50ης Επετείου από την Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα ενώ θα ακολουθήσει Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (1964-2023): Ίδρυση, σταθμοί, εξέλιξη, προοπτικές». Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα Βιβλία «Λες να ρίξουμε τη χούντα;» με Συγγραφέα την Μαρία Κατσιγιάννη και «Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967-1974)» με Συγγραφέα τον Δημήτρη Κοσμόπουλο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την Κατάθεση βιωματικών εμπειριών από τα μέλη της Επιτροπής κατάληψης του Πανεπιστημίου Πατρών το 1973, τον Δημήτριο Βεργίδη και την Άννα Μπαστάκη, με Συντονιστή τον Ομότιμο Καθηγητή Δημήτριο Βεργίδη καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης: «50 χρόνια Πολυτεχνείο».

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά: https://youtube.com/live/bCYobOv0Lwo?feature=share

ΕΚΘΕΣΗ «50 χρόνια Πολυτεχνείο»

Στην έκθεση παρουσιάζονται ιστορικά τεκμήρια, φωτογραφίες και έγγραφα από την περίοδο της δικτατορίας και της δράσης του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Πατρών, την αρχειακή ενότητα «Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα Πατρών», το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, το Τμήμα Αχαΐας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε., τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, αρχεία ερευνητών και από βιβλιακό υλικό της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Χώρος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

Διάρκεια έκθεσης: 15 έως και 17 Νοεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση φωτογραφίζεται, βιντεοσκοπείται και μεταδίδεται διαδικτυακά.
Μέρος του υλικού θα χρησιμοποιηθεί για το αρχείο του Π.Π, δημοσίευση στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Π.Π και δημοσίευση στα ΜΜΕ. Για τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (dpo@upatras.gr)

Πηγή φωτογραφιών:  ΒΚΠ Πανεπιστημίου Πατρών: Ψηφιακή Συλλογή Διογένεια
Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα Πάτρας

https://diogeneia.library.upatras.gr/exhibits/show/afkp/afkp