Σημαντική πρόκριση των μικρών ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Η ομάδα των μικρών ρομποτιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Robots@UP προκρίθηκε, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό ρομποτικής 10th FLL Athens Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής που διεξήχθη στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου 2023, για να συμμετάσχει στον τελικό της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη (18-19 Μαρτίου 2023), όπου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μία θέση για τους διεθνείς διαγωνισμούς σε Αμερική και Αυστραλία.

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μετά από μια άκρως δημιουργική διαγωνιστική διαδικασία κρίσης που προκρίνει τη Συνεργασία, τις Αξίες, την Αξιολόγηση, την Ομαδικότητα και φυσικά τη Ρομποτική, συμμετείχαν 32 ομάδες, 320 παιδιά, 64 προπονητές και εκατοντάδες επισκέπτες. Με στόχο να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον, οι μικροί ρομποτιστές παρουσίασαν τη λύση τους για αυτοματοποίηση της παραγωγής ενέργειας από πιεζοηλεκτρικά (τοποθετημένα σε γήπεδα μπάσκετ, σε ρόδες αυτοκινήτων/ποδηλάτων, σε χαλάκια…) όπως επίσης και λύση για τη βαρυτική αποθήκευση της ενέργειας ως δυναμική ενέργεια. Επιπλέον, παρουσίασαν αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια κύματα.

 Οι υπεύθυνοι προπονητές για την εκπαίδευση των παιδιών και την ανάπτυξη του projects, Δημήτρης Τζουβελέκης (φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών) και Σαμπρίνα Γκοζίνα (φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών), προετοίμασαν και οργάνωσαν την ομάδα, εφοδιάζοντας τους μικρούς ρομποτιστές με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, έχοντας την επιστημονική υποστήριξη όλων των προπονητών του Robots@UP.