Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Κοσμητείας Σχολής Θετικών Επιστημών

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει τον Καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής,  για τη δημοσίευση του πολύ σημαντικού άρθρου ανασκόπησης για τα επίπεδα της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας Β και τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Σε αυτό παρουσιάζεται η σημασία του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, ο σημαντικός ρόλος της κλιματικής αλλαγής και η συνακόλουθη αβεβαιότητα σχετικά με τις προβλέψεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και των επιπτώσεών της.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiological Reviews (https://journals.physiology.org/doi/abs/10.1152/physrev.00031.2022), το οποίο κατατάσσεται πρώτο στον Τομέα της Φυσιολογίας (Scimago Journal & Country Rank) και έχει συντελεστή βαρύτητας 46,5 (Web of Science Journal Impact Factor 2021).

Η διάκριση αυτή είναι άκρως τιμητική, τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, όσο και για το Τμήμα Φυσικής, αλλά και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου μας, καθώς τέτοιες διακρίσεις αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το, υψηλής ποιότητας, ερευνητικό έργο που συντελείται στα Τμήματα της Σχολής.

 

____________
Γεώργιος Παπαθεοδώρου
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών